Wie wil genieten van de Belgische keuken, kan terecht bij Belga Rooftop Bar en Brasserie van het Sofitel Sukhumvit in Bangkok. De Belgische chef heeft meer in zijn mars dan friet, wafels, bier en chocolade, waar onze zuiderburen het meest bekend om staan. Het nieuwe menu, gecreëerd door hotel executive chef Nicolas Basset, focust zich op seizoensgebonden overheerlijke Belgische ingrediënten.
Toch zijn de kenmerkende mosselen met friet hier ook erg goed, maar probeer vooral de crab and endive bites (390 baht). Een mix van Thaise krab met witlof. De krab is gemarineerd met een beetje chili, gember, koriander en sjalotten, geserveerd met een avocado-mayonaise. Licht, verfrissend en een goede manier om de maaltijd mee te beginnen, schrijft Nianne-Lynn Hendricks in Rooftop dining.
Zeker een aanrader is de Vlaamse preiquiche met truffel (390 baht), gevuld met champignons, spek, een beetje truffel en gegarneerd met Brillat-Savarin-kaas, een van de favoriete kazen van chef Basset.
Een quiche in Vlaamse stijl is meestal prei en aardappel, en soms spek, voor het geval je je afvraagt wat de quiche Vlaams maakt. In dit geval is de quiche besprenkeld met Belga’s kenmerkende vinaigrette, die ingrediënten als knoflook en honing bevat en frisse zoetzure smaken heeft. Samen met de kaas voegt het een beetje zout toe aan het gerecht. Een heerlijke en geslaagde combinatie!
“We hebben een aantal brainstormsessies gehad bij het kiezen van dit menu”, zegt chef Basset. “We moeten rekening houden met wat de lokale bevolking lekker vindt, dus ons nieuwe menu heeft veel zeevruchten, maar blijft bij het karakter van Belga en Belgisch eten. Zo is de witlof vers, knapperig en heel Belgisch. De blauwe zwemkrab is Thais, dus dat is een mooie mix.”.
Meer lezen? Ga naar: Rooftop dining – https://www.bangkokpost.com/life/social-and-lifestyle/2328343/rooftop-dining
Bron: Bangkokpost
Over deze blogger
-
Bekend als Khun Peter (62), woont afwisselend in Apeldoorn en Pattaya. Al 14 jaar een relatie met Kanchana. Nog niet gepensioneerd, heb een eigen bedrijf, iets met verzekeringen. Gek op dieren, vooral honden en muziek.
Genoeg hobby's, maar helaas weinig tijd: schrijven voor Thailandblog, fitness, gezondheid en voeding, schietsport, ouwehoeren met vrienden en nog wat eigenaardigheden.
Lees hier de laatste artikelen
- Thailand algemeen19 november 2024Minister van Volksgezondheid kondigt maatregelen aan tegen alcoholgebruik tijdens Nieuwjaar 2025
- Thailand algemeen19 november 2024Goudkoorts: stijgende baht-prijzen trekken investeerders aan
- Thailand met kinderen19 november 2024Bangkok tip: SEA LIFE Bangkok Ocean World (video)
- Bezienswaardigheden19 november 2024Siriraj Medical Museum in Bangkok (video)
Ik wil hier wel opmerken dat ‘Endive Bites’ geen ‘Andijvie’ is. Endive bites zijn ‘WITLOOF’ wat in het Frans vertaald wordt als “des endives’. Andijvie heeft een paar verschillende vormen waarvan een heel gekende de ‘krulandijvie’ is. De manier van telen is ook totaal anders dan bij witloof. Andijvie behoort tot de familie van de salades, net zoals de ‘chinese kool’ waar andijve veel mee gemeen heeft.
Vlaamse locale namen voor witloof zijn: chicorei – bitter wortelen
Bedankt voor de toelichting, aangepast in de tekst.
Mag ik misschien ook even opmerken dat de chef wel degelijk een bijkomende opleiding in België heeft genoten, maar zeker geen Belgische chef is. Als ik het mij goed herinner is hij van Scandinavische afkomst. Er is daar trouwens geen enkele Belg tewerkgesteld. Wat zeker niet afdoet aan de hoge kwaliteit van de met liefde gebrachte gerechten.