Thais restaurant Boo Raan in Knokke-Heist krijgt Michelinster
Het Thaise restaurant Boo Raan in Knokke-Heist heeft een eerste Michelinster te pakken. De vrouwelijke Thaise chef, Dokkoon Kapuea, is helemaal overdonderd. “We hadden het echt niet verwacht”, zegt zaakvoerder Patrick De Langhe in haar plaats.
“De wervelwind van smaken uit het noordoosten van Thailand”: zo omschrijft Michelin het restaurant Boo Raan uit Knokke-Heist. Zaakvoerder Patrick De Langhe: “Smaak is onze corebusiness. We proberen onze klanten een ervaring van smaken aan te bieden, die ze misschien ooit op reis geproefd hebben. Daarvoor krijgen we nu een Michelinster. Het is fantastisch.”
Op de website van de Michelin-gids lezen we het volgende:
“Boo Raan is het beste Thaise restaurant van de Benelux. De bruisende sfeer van dit exotische etablissement zet je meteen aan om plaats te nemen terwijl je over het menu kwijlt. Dokkoon Kapueak bereidt op bestelling authentieke gerechten in de open keuken. Een festival van verse ingrediënten, kruiden, zaligheid en vele smaken verklaren waarom Boo Raan lokaal en nationaal zo’n gevestigde naam is”
Kijk voor meer bijzonderheden over dit restaurant op: www.booraan.be
Bron: VRT.be
Over deze blogger
-
Bert Gringhuis (1945), geboren en getogen in Almelo in het mooie Twente. Later vele jaren in Amsterdam en Alkmaar gewoond, werkzaam in de export voor diverse bedrijven. Ik kwam in 1980 voor het eerst in Thailand en was meteen verliefd op het land. Vele malen sindsdien terug geweest en na mijn (vroeg)pensionering als weduwnaar naar Thailand verhuisd. Daar woon ik nu al 22 jaar samen met mijn ietwat jongere Thaise dame Poopae.
Mijn eerste ervaringen in Thailand als een soort nieuwsbrief aan familie, vrienden en kennissen gestuurd, die later onder de naam Gringo op Thailandblog hebben gestaan. Veel, heel veel artikeltjes hebben die eerste verhalen gevolgd en dat is uitgegroeid tot een vrijwel dagelijkse hobby.
In Nederland nog een verwoed voetballer en voetbalscheidsrechter, maar de jaren gaan tellen en in Thailand nog altijd verwoed, maar het poolbiljarten is echt van mindere kwaliteit, ha ha!
Lees hier de laatste artikelen
- Achtergrond14 december 2024Cashewnoten in Thailand
- Isaan12 december 2024We gaan naar Ubon Ratchathani!
- Achtergrond6 december 2024De geschiedenis van de Thaise keuken
- Bezienswaardigheden2 december 202424 uur in Bangkok (video)
Vele criticasters die zo kleinerend doen over de eenvoudige Thaise keuken worden hier duidelijk op hun plaats gezet als zou de Thaise keuken niets zou betekenen tegenover de westerse keuken!
Het is niet omdat de bereiding eenvoudig zou zijn dat de smaak van de Thaise keuken niet waardevol kan zijn. Getuige daarvan de Michelin ster!!!
Naar ik ooit vernomen heb zou Tina Turner, overigens een niet veeleisende Grande dame, bij elk optreden van haar over de mogelijkheid van Thai Food op elk uur van de dag moeten kunnen beschikken! Een ware fan dus van Thai Food…
Ook nog mededelen dat hier op deze site regelmatig vele Thaise gerechten worden besproken en ik, die toch heel veel Thaise gerechten ken, verwonder mij dan nog steeds over vele gerechten die ik nog niet ken.
PROFICIAT voor de initiatiefnemers.
Een dikke proficiat aan deze Thaise dame voor haar dagelijkse inzet .Een ster krijg je niet cadeau ,daar voor moet je werken .
Wat geluk hebben telt ook mee in het leven. Heb wel mijn bedenkingen bij een paar dingen. Blijkbaar is de wetgeving niet voor alle mensen even streng.
Wat goed!!
Dit restaurant ga ik zeker een keer bezoeken, ook al is het 2 uur rijden van mijn woonplaat, maar hier moet ik heen.
Zie ook:
https://www.khaosodenglish.com/life/food/2021/01/14/team-of-isaan-women-wins-michelin-star-for-thai-restaurant-in-belgium/
Dit is goed nieuws!
Niet alleen voor het genoemde restaurant maar voor heel Thailand!
Gefeliciteerd!
Dokkoon was te gast in het programma De Afspraak, gisteravond op de Belgische TV. Allemaal terug te zien. Zij vertelde hoe zij de kookkunst van haar grootmoeder leerde, op 18 jarige leeftijd naar Knokke kwam, een jaar lang in een massagesalon werkte, en door een beperkende Amerikaan was gevraagd voor hem en zijn gasten. Dit viel in zeer goede smaak en was het begin van een nieuwe carrière. Van haar verdienste sponsort ze nu o.a. een schooltje in haar vroegere dorp.