Nieuw Spaans restaurant geopend in Pattaya
Nog maar sinds heel kort is er een nieuw restaurant geopend in de Central Shopping Arcade op Second Road, recht tegenover de achterkant van Mike’s Shopping Mall. Het heet Don Pepe Tapas Bistro, maar heeft op het menu ook een aantal gerechten uit landen rondom de Middellandse Zee.
Het restaurant is een nieuw avontuur van Allessandro, een kok uit Madrid, die zijn sporen de afgelopen 8 jaar al verdiend heeft in restaurants in Phuket en Bangkok en Patrick, de Belgische eigenaar van Patrick’s Steakhouse in dezelfde winkelgalerij.
Geschiedenis
De Central Shopping Arcade leidt rechtstreeks naar de ingang van Megabreak Poolhal en alleen daarom al kom ik geregeld in die winkelgalerij. Bij Second Road begint de galerij met een Kiss restaurant, maar verder op komt u langs vier kwaliteitsrestaurants, namelijk Patrick’s Steakhouse, Beefeater Steakhouse, Longhorn Steakhouse en Calle’s Restaurant. Ik heb iemand de galerij wel eens de “Steak Alley” horen noemen.
Calle’s Restaurant werd eerder dit jaar gesloten, maar al gauw zag ik bouwvakkers aan het werk om het restaurant te veranderen in een nieuwe onderneming. Dat bleek dan Don Pepe Tapas Bistro te worden. Ik werd er door verrast, want waar je in deze tijd voortdurend geconfronteerd wordt met sluitingen van winkels, hotels, bars en restaurants, is het nogal een risico om een nieuw restaurant te beginnen. Patrick en Allessandro hebben er echter alle vertrouwen in, dat het een succes gaat worden, zeker als (op termijn) de toeristen weer naar Pattaya komen.
Het restaurant
Het is een vriendelijk aandoend restaurant geworden met chef Alex, die de gasten graag de bijzonderheden van de vele gerechten uitlegt en adviezen geeft. Het menu komt uiteraard van zijn hand, maar in de aankleding zie ik duidelijk de hand van Patrick, een prima samenwerking dus.
Het menu
Ik ben zelf vaste klant bij Patrick’s Steakhouse, maar heb dan afgelopen vrijdag zijn restaurant afgewisseld met een bezoek aan Don Pepe Tapas Bistro. Een menu met prachtige gerechten, die ik hier niet ga noemen, want u kunt het compleet met foto’s en omschrijving zien op de website: www.donpepepattaya.com
Ik koos als tapas de Spaanse aardappelomelet, dat alleen al als een lichte maaltijd kan worden beschouwd en daarna de geïmporteerde sardines, waarbij ik wegzwijmelde naar Spaanse en Portugese vissersdorpjes, waar ik in het verleden zo vaak genoten heb van de heerlijk versgebakken sardines.
Tenslotte
Don Pepe Tapas Bistro is absoluut een aanwinst voor Pattaya, hoewel het op dit moment nog weinig wordt bezocht door gebrek aan toeristen. Ik wens Alex en Patrick alle mogelijke succes toe met deze toch riskante onderneming.
Over deze blogger
-
Bert Gringhuis (1945), geboren en getogen in Almelo in het mooie Twente. Later vele jaren in Amsterdam en Alkmaar gewoond, werkzaam in de export voor diverse bedrijven. Ik kwam in 1980 voor het eerst in Thailand en was meteen verliefd op het land. Vele malen sindsdien terug geweest en na mijn (vroeg)pensionering als weduwnaar naar Thailand verhuisd. Daar woon ik nu al 22 jaar samen met mijn ietwat jongere Thaise dame Poopae.
Mijn eerste ervaringen in Thailand als een soort nieuwsbrief aan familie, vrienden en kennissen gestuurd, die later onder de naam Gringo op Thailandblog hebben gestaan. Veel, heel veel artikeltjes hebben die eerste verhalen gevolgd en dat is uitgegroeid tot een vrijwel dagelijkse hobby.
In Nederland nog een verwoed voetballer en voetbalscheidsrechter, maar de jaren gaan tellen en in Thailand nog altijd verwoed, maar het poolbiljarten is echt van mindere kwaliteit, ha ha!
Lees hier de laatste artikelen
- Cultuur18 november 2024Pua, Pua, Pua
- Achtergrond11 november 2024Bananen in Thailand
- Bezienswaardigheden11 november 2024Ban Chiang – Een juweel in de kroon van Udon Thani
- Achtergrond10 november 2024Bang Saray, waar ligt dat?
Die ga ik zeker met een bezoek vereren ben met de kerst en oud en nieuw in Pattaya , zag op de foto een heerlijke paella staan.
En voor mijn vrouw heerlijke vis, daar is ze liefhebber van gisteren nog makreel op de BBQ geroosterd aroy mak mak.
Die durft of heeft geld te veel en kan wel het nodige aan verlies lijden. Met de lange adem kan het misschien lukken, maar er zijn voorbeelden te over die het tegendeel bewijzen. Ook in terminal 21, om maar eens wat te noemen, zijn er wat duurdere en met meer luxe ingerichte restaurants, die zelden of nooit met volle bepakking zitten. Maar goed ik begrijp als je het niet probeert dan zal je er nooit achter komen.
Het is altijd leuk als mensen ondanks tegenwind gewoon hun gang gaan. Spaans kan door zowel de Thai als buitenlander gewaardeerd worden dus op zich hoeft dat zelfs in een toeristenarm Pattaya geen probleem te zijn als de prijsverhouding goed is.
Het was dit jaar ons plan om regelmatig de buitenlandse keukens in Bangkok te bezoeken waarbij de vraag regelmatig opkomt waar ze het van doen. Japanse snackbars zijn in de buurt van Thonglor ook ineens zo fenomeen. Het lijkt sterk op de formule dat bv coffeeshop eigenaren in de nette horeca gingen en er geweldige gerechten voor hele goede prijzen werden geserveerd en daarbij hun eigen financiele reden voor hadden.
Het restaurant Don Pepe wordt beheerd door Anthony Abeloos en Patrick zijn vrouw Rinny. De kok is Alessandro
Nou lef heeft hij in ieder geval wel in deze tijd een horecazaak te openen in Pattaya.
Maja als je in deze periode kunt overleven sta je de komende jaren ook wel behoorlijk sterk denk ik.
Veel succes gewenst in ieder geval en hopen op een beter 2021!