R-HAAN benadrukt het belang van authentiek Thais en vindt inspiratie in het oude Thaise gezegde “Nai nam mee pla, nai na mee khao”, dat betrekking heeft op de overvloed aan voedsel in Thailand en weerspiegelt de wereldwijde populariteit van Thais eten en de schoonheid van Thaise kunst en cultuur.
R-HAAN toont de essentie van de echte Thaise keuken door de kunst van het kruiden, gebruikmakend van dezelfde kruiden en ingrediënten gevonden in de originele recepten, waardoor het behoud van het Thaise culturele erfgoed en de volledige smaak.
“Bij R-HAAN zijn al onze ingrediënten afkomstig uit Thailand, we selecteren zorgvuldig de verste en beste ingrediënten uit de verschillende regio’s van Thailand, bijvoorbeeld de zeebaars van de Bang Pakong-rivier en we gebruiken Khao Hom Jasmine-rijst uit Chiangrai. en Ubon Ratchathani “, aldus Chumpol Jangprai, Chef en Managing Director.
Chef Chumpol, een bekende ambassadeur van de Thaise keuken, is mede-eigenaar van het restaurant samen met Piti Bhirombhakdi, een lid van de familie die eigenaar is van Boon Rawd Brewery, de brouwer van Singha bier en zelf een fijnproever en chef-kok.
Gasten van R-HAAN kunnen genieten op de traditionele Thaise manier, van minstens 18 speciale gerechten, allemaal geserveerd in prachtig traditioneel porselein.
Het restaurant biedt drie menu-opties op basis van de Thaise traditie:
- Royal Thai SAMRUB EAK, gerechten met een zachte smaak;
- Koninklijke Thaise SAMRUB THO, gerechten met een aroma van geroosterde specerijen;
- Royal Thai SAMRUB TRI, voor degenen die genieten van de smaak van Thais eten.
Het menu verandert om het wisselen van elk seizoen te markeren. De “wijsheid van de Thaise keuken” is het thema voor de bereiding van het eten op basis van vijf elementen: lokale ingrediënten, de kunst van het kruiden, het verwarmen om de ingrediënten en kruiden samen te brengen in perfecte harmonie, waarbij de vele ingrediënten die in elk gerecht passen in balans worden gebracht.
R-HAAN bevindt zich op 131 Soi Sukhumvit 53, Bangkok en is alleen voor diner geopend, van 18.00 tot 23.00 uur.
Contact: R-HAAN, 131 Soi Sukhumvit 53 (Paidee-Madee) Klongtun Nua Wattana, Bangkok 10110 Thailand Tel: +66 (0) 2-059-0433
Over deze blogger
-
Bekend als Khun Peter (62), woont afwisselend in Apeldoorn en Pattaya. Al 14 jaar een relatie met Kanchana. Nog niet gepensioneerd, heb een eigen bedrijf, iets met verzekeringen. Gek op dieren, vooral honden en muziek.
Genoeg hobby's, maar helaas weinig tijd: schrijven voor Thailandblog, fitness, gezondheid en voeding, schietsport, ouwehoeren met vrienden en nog wat eigenaardigheden.
Lees hier de laatste artikelen
- Eten en drinken28 januari 2025Streetfood in Thailand: Kwarteleitjes – Khai Nok Krata (video)
- Bezienswaardigheden28 januari 2025Wat Tham Sua in Kanchanaburi: De ene tempel is de andere niet
- Nieuws uit Thailand26 januari 2025Amerikaanse marine bezoekt Pattaya: 5.400 personeelsleden in de stad van 27 tot en met 31 januari
- Nieuws uit Thailand26 januari 2025Bangkok pakt luchtvervuiling aan met gratis openbaar vervoer
Voor ruim 3000 bht per persoon inclusief btw en bediening voor het menu mag je toch wel iets verwachten. Ben benieuwd.