Gold Award voor restaurant The 9th Floor in Patong
Patong’s “The 9th Floor” restaurant is door Exotiq Magazine uitgeroepen tot het beste restaurant op Phuket. Het blad hield voor het eerst een lezersonderzoek in alle grote plaatsen in Thailand en het onder Nederlandse leiding staande “The 9th Floor” kreeg een mooie onderscheiding in de vorm van de Gold Award voor Phuket.
Bart Duykers, de eigenaar, zegt in een commentaar: “We hebben hard gewerkt om innovatief te zijn om in het afgelopen jaar een breder scala aan keuzes te bieden. Wijzigingen zoals de proeverijmenu’s, een kenmerk van premium restaurants, worden door onze lokale en internationale gasten gewaardeerd.
Onze ”Angels” (de gastvrouwen in het restaurant) en het hele team waren ‘in de hemel’ toen we van het succes hoorden. Het heeft heeft hard gewerkt en de bereidheid getoond mee te denken om de meest gedenkwaardige eetervaring op Phuket de moeite waard te maken.
We zullen doorgaan met unieke nieuwigheden te introduceren om de ervaring verder te verbeteren. ”
De heer Duykers bedankte de Exotiq Magazine-lezers voor hun steun en prees de uitgever van Exotiq Magazine voor hun initiatief om de prijzen te creëren. De lijst van alle awards kunt u lezen op http://exotiqthailand.com
The 9th Floor
De 9th Floor Restaurant & Bar (Heavenly Food Served by Angels) werd geopend in 2006 en bevindt zich op de bovenste verdieping van de Sky Inn Condotel van Rat-U-Thit Road in Patong. Het is een plek gewijd aan het genot van lekker eten en beschikt over een geweldige wijnkelder. De bediening wordt verzorgd door mooie en goed opgeleide serveersters. De elegante sfeer en inrichting doet denken aan een verfijnde club. De 9th Floor is een van de populairste openluchtrestaurants in Phuket en het is niet overdreven te zeggen, dat de uitmuntende kwaliteit van de gerechten overeenkomt met de hoogte van de locatie. Het menu bestaat uit een selectie van mediterrane en Europese gerechten, dat met een vleugje Aziatische stijl in de perfectie bereid wordt uit de beste lokale en ingevoerde ingrediënten.
Bart Duykers
Bart Duykers komt oorspronkelijk uit Nijmegen en zijn pad tot aan Phuket was verre van eentonig en voor de hand liggend. Na de middelbare school heeft hij gastvrijheid gestudeerd en toen een jaar of zeven in diverse hotels in Amsterdam en Den Haag gewerkt voordat hij naar Thailand kwam. Hij kreeg een baan in de Amari hotelketen, maar al gauw merkte hij, dat zijn toekomst niet in hotels en resorts lag. “Mijn carrière is vrij wisselvallig geweest,” zegt de heer Duykers, “ik heb gewerkt voor meerdere exportbedrijven, makelaars in verzekeringen en begon in 1997 voor mijzelf met een wijnfirma. Ik werd distributeur van Ambrose Wine voor Phuket. In 2003 had ik een klein importbedrijf met vijf medewerkers en een vrachtwagen, nu is BB & B (het staat voor Bangkok Beer & Beverages) uitgegroeid tot een van Thailand’s grootste leveranciers van dranken en service accessoires aan retail- en horecabedrijven. Het heeft momenteel kantoren in Bangkok, Chiang Mai en Phuket”. .
Naast de 9th Floor beheert Bart Duykers ook de Andaman Wine Club. De naam verwijst naar zowel het restaurant als de wijnwinkel, die gevestigd is in Cherng Talay, waar ook regelmatig ontmoetingen plaatsvinden van wijnliefhebbers die al proevend praten over wijnen. ‘Het is voor iedereen echt’, zegt Bart Duykers over de club: ‘Geweldig voor mensen die nieuwsgierig zijn naar wijn en die iets meer willen leren, van de beginner tot degenen met een groter en meer ontwikkeld palet
Ten slotte
Het verhaal hierboven is gebaseerd op artikelen uit The Phuket News, maar ik ben wel benieuwd of er bloglezers zijn, die The 9th Floor bezocht hebben en wat hun mening daarover is. Is de Gold Award terecht?
Kijk voor bijzonderheden van het restaurant op hun website: the9thfloor.com en zie hieronder een aardig promotiefilmpje
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=C6lyVk7dKF0[/embedyt]
Bron: The Phuket news
Over deze blogger
-
Bert Gringhuis (1945), geboren en getogen in Almelo in het mooie Twente. Later vele jaren in Amsterdam en Alkmaar gewoond, werkzaam in de export voor diverse bedrijven. Ik kwam in 1980 voor het eerst in Thailand en was meteen verliefd op het land. Vele malen sindsdien terug geweest en na mijn (vroeg)pensionering als weduwnaar naar Thailand verhuisd. Daar woon ik nu al 22 jaar samen met mijn ietwat jongere Thaise dame Poopae.
Mijn eerste ervaringen in Thailand als een soort nieuwsbrief aan familie, vrienden en kennissen gestuurd, die later onder de naam Gringo op Thailandblog hebben gestaan. Veel, heel veel artikeltjes hebben die eerste verhalen gevolgd en dat is uitgegroeid tot een vrijwel dagelijkse hobby.
In Nederland nog een verwoed voetballer en voetbalscheidsrechter, maar de jaren gaan tellen en in Thailand nog altijd verwoed, maar het poolbiljarten is echt van mindere kwaliteit, ha ha!
Lees hier de laatste artikelen
- Achtergrond14 december 2024Cashewnoten in Thailand
- Isaan12 december 2024We gaan naar Ubon Ratchathani!
- Achtergrond6 december 2024De geschiedenis van de Thaise keuken
- Bezienswaardigheden2 december 202424 uur in Bangkok (video)
Het is alweer zo’n 10 jaar geleden dat ik tegenover de 9th floor woonde.
Zijn toen een aantal keer wezen eten en moet bekennen dat ook toen het een aantrekkelijk restaurant was met goed eten voor een redelijke prijs.
Tevens is er een mooi uitzicht over Patong.
Kan me niet herinneren dat dhr. Duykers toen ook de eigenaar was.
De entree beneden doet een beetje rommelig aan, en dan druk ik me voorzichtig uit.
Maar hoe dan ook zeker het bezoeken waard.
De Award is volkomen terecht. Altijd uitstekende service en gastvrijheid, zeker gevarieerde menu kaart en voortreffelijke wijnen. Oh Ja en die Angels die mogen er ook wel wezen…