Dankzij onze visboer Pim Hoonhout uit Hua Hin kan iedereen in Thailand nu ook genieten van de echte kwaliteitsharing uit Nederland. Natuurlijk weten wij dat de Hollandse maatjesharing, vooral bekend als Hollandse Nieuwe, de traditionele specialiteit uit Nederland is. Sinds vandaag is dat zelfs Europees erkend.
Haring met de naam Hollandse Nieuwe moet voldoen aan een aantal eisen. De traditionele Nederlandse manier waarop de jonge haringen worden gekaakt, gerijpt en gezouten is nu erkend door Brussel. Ook de Duitse benaming, Holländischer Matjes, geniet nu Europese bescherming.
De Europese lijst van traditionele specialiteiten telt ruim 1290 producten, waaronder mozzarella en diverse Belgische biersoorten. Producten die op de lijst staan zijn ‘gegarandeerd’ op traditionele wijze gemaakt of samengesteld.
Deze Nederlandse producten waren al eerder erkend:
- Opperdoezer Ronde
- Boeren Leidse met sleutels
- Kanterkaas, Kanternagelkaas, Kanterkomijnekaas
- Noord-Hollandse Edammer
- Noord-Hollandse Gouda
- Westlandse Druif
- Boerenkaas
- Edam Holland
- Gouda Holland
- Basterdsuiker
- Hollandse Geitenkaas
- De Meerlander
Over deze blogger
-
Bekend als Khun Peter (62), woont afwisselend in Apeldoorn en Pattaya. Al 14 jaar een relatie met Kanchana. Nog niet gepensioneerd, heb een eigen bedrijf, iets met verzekeringen. Gek op dieren, vooral honden en muziek.
Genoeg hobby's, maar helaas weinig tijd: schrijven voor Thailandblog, fitness, gezondheid en voeding, schietsport, ouwehoeren met vrienden en nog wat eigenaardigheden.
Lees hier de laatste artikelen
- Nieuws uit Thailand21 december 2024Vastgoedsector in zwaar weer: Thaise markt zoekt herstel in 2025
- Nieuws uit Thailand21 december 2024Thailand voert strijd tegen luchtvervuiling met innovatieve maatregelen
- Nieuws uit Thailand21 december 2024Kabinet verhoogt kinderbijslag als steun voor gezinnen
- Gezondheid21 december 2024Matige wijnconsumptie verlaagt risico op hart- en vaatziekten volgens nieuwe studie
Pim heeft zijn nek uitgestoken, en heeft nu het resultaat wat hij beoogde. Hij blijft echter afhankelijk hoe de haring vervolgens door anderen aan de liefhebber voorgezet wordt. Ooit Haring uit de magnetron gekregen, was NIET TE VRETEN, ff snel ontdooien, hahahahahaha lulloos.
Morgen wél heerlijk haring happen bij See Cheese i.v.m. Leidens ontzet. Start rond 18.00 uur!
Er ontbreekt wat aan de lijst.De Zeeuwse mosselen.
Als Nederbelg steeds met Belgische frieten natuurlijk.
De eerste keer in mijn leven dat ik een mosselman ben tegen gekomen was tijdens mijn laaste
vakantie in Isaan.Een klein dorpje en toch thuisbezorging ik was verheugd en verbaasd.
Jan de mosselman heb ik nooit gekend maar chang de mosselman heeft ook lekkers.
Mosselen, van die enorme jongens donker groen aan de buitenkant, maar o zo lekker. Haast op elke markt in Hua Hin te koop. Friet moet je zelf maar maken, lijkt mij het best van die grote Vlaamse Frieten.!
Eet smakelijk.
Twee ken ik er toch echt niet : Boeren Leidse met sleutels en de Meerlander. Wie wil me helpen .
Gewoon ff Google gebruiken ne je weet het. Makkelijk toch? https://goo.gl/a64zC3