De Slidewich komt er aan in Bangkok
Noem het een snackbar, broodjeszaak of gewoon een Slidewich Corner. Het is een verkooppunt van langwerpig opengesneden broodjes, belegd met een salade of vleeswaar. De koper ziet wat hij koopt en ziet wat hij eet. Een eerlijk broodje zonder onnodige opvulling van slablaadjes, tomaten, mayo en dergelijke. Geleverd in een open en eveneens langwerpige kartonnen doosje, zodat het broodje desgewenst al lopend naar binnen geschoven kan worden.
De Slidewich is een nieuw door een aantal Nederlandse zakenmensen bedacht concept, waarmee men in eerste instantie denkt aan 40 – 50 verkooppunten in Bangkok. Denk daarbij, dat een Slidewich Corner gestueerd moet zijn waar grote aantallen mensen voorbijkomen, zoals in of bij Skytrain- en metrostations, winkelcentra, kantoorgebouwen, amusementscentra, benzinestations, enz.
Voor een Slidewich Corner is nog geen 10 vierkante meter nodig. Er zijn geen tafels en stoelen nodig die plaats innemen. Een ruimte voor de verkoop en een ruimte voor bereiding is voldoende om van start te gaan. Binnen of buiten.
Franchise
De organisatie zoekt nu mensen, die een Slidewich Corner willen uitbaten op basis van franchise. Met een minimale investering kan iedereen snel van start gaan zonder zorgen over inkoop, promotie en toelevering. Daar zorgen de Slidewich organisatie voor. De uitbater hoeft alleen maar de broodjes te smeren en beleggen en te verkopen.
Het product
De “open” Slidewiches komen van de beste warme bakkers in Bangkok en worden belegd met eigengemaakte salades in Europese stijl. Daarnaast kan de Slidewich ook belegd worden met bijvoorbeeld kaas of vleeswaar, wederom zonder tierelantijnen Het is een broodje zonder verrassingen, men ziet wat men krijgt en eet en zijn zeer betaalbaar. Mensen hoeven niet lang na te denken of te overleggen of ze wel een zeer groot bedrag willen uitgeven voor een broodje. Een Slidewich is dus vaak een impulsaankoop.
Interesse
Een Slidewich Corner betekent snelle handel van topkwaliteit met een goede winstmarge, een goed idee voor iemand, die een business in Thailand wil beginnen.
Heeft u interesse om als een van de eerste meer te weten neem dan per E-mail contact op met Martien Vlemmix via [email protected]
Over deze blogger
-
Bert Gringhuis (1945), geboren en getogen in Almelo in het mooie Twente. Later vele jaren in Amsterdam en Alkmaar gewoond, werkzaam in de export voor diverse bedrijven. Ik kwam in 1980 voor het eerst in Thailand en was meteen verliefd op het land. Vele malen sindsdien terug geweest en na mijn (vroeg)pensionering als weduwnaar naar Thailand verhuisd. Daar woon ik nu al 22 jaar samen met mijn ietwat jongere Thaise dame Poopae.
Mijn eerste ervaringen in Thailand als een soort nieuwsbrief aan familie, vrienden en kennissen gestuurd, die later onder de naam Gringo op Thailandblog hebben gestaan. Veel, heel veel artikeltjes hebben die eerste verhalen gevolgd en dat is uitgegroeid tot een vrijwel dagelijkse hobby.
In Nederland nog een verwoed voetballer en voetbalscheidsrechter, maar de jaren gaan tellen en in Thailand nog altijd verwoed, maar het poolbiljarten is echt van mindere kwaliteit, ha ha!
Lees hier de laatste artikelen
- Achtergrond26 januari 2025Geschiedenis van het Railway Hotel in Hua Hin
- Bezienswaardigheden23 januari 2025Sukhothai, het hart van een glorieus koninkrijk
- Bezienswaardigheden21 januari 2025King Mongkut Science Park in Prachuap Khiri Khan
- Isaan15 januari 2025Chaiyaphum, óók Isaan
Een soort Subway maar een ietsje anders?
Enige probleem misschien; ik heb nog nooit een Thai staand of lopend zien eten. Is “not done” in Thailand.
Leo…zeker iets van waarheid in. Maar wat `not is done” kan zeker komen.
10 jaar geleden dronken Thais bijna geen koffie b.v. nu struikel je over de coffeeshops…vol met Thaise mensen. Maar zal idd wel eerst de Ferang zijn die het voorbeeld gaan geven
Alvast veel succes gewenst aan de initiatiefnemers.
Dank je wel Koen….al direct 12 aanmeldingen van mensen met interesse om te starten. Daar begint het mee tenslotte…..
Blijkbaar hebben de Nederlandse initiatiefnemers de thaise eetcultuur niet, of niet voldoende onderzocht. Aangezien idd zoals Leo zegt is het not done staande of lopende te eten voor thai. Wellicht gericht op de toerist misschien. Ik vraag me af wat het Unique Selling Point is. Gaat het hier niet idd om een gewoon broodje op een handige manier verpakt?Neemt niet weg dat ik de nederlandse initiatiefnemers veel succes wens!
gaat wel werken denk ik. beter dan subway, beter dan een donut.
De menselijke geest stelt ons steeds weer tot ongelooflijke dingen in staat. Dit is beslist een memorabel voorbeeld.
Brood kenden we al, maar een broodje en dan nog wel langwerpig en zelfs opengesneden, daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Je kunt zien wat je eet! Tenzij je het in een gesloten doosje stopt natuurlijk. Maar daar komt de innovatieve kenniseconomie weer om de hoek kijken: Een open doosje! De Slidewich opent doosjes die normaal voor u gesloten blijven.
Slablaadjes, tomaten, mayonaise en dergelijke worden onder het motto ‘overbodig’ vakkundig afgeserveerd.
Creatieve geesten hebben de ontdekking van de eeuw gedaan, je kunt het broodje beleggen met salade, kaas, of zelfs vleeswaar.
Nou, als MKB Thailand weer eens een borrel organiseert wil ik wel komen proeven, maar ik neem wel een referentiebroodje mee natuurlijk.
https://photos.app.goo.gl/C88Saj9GJwmODr1y2
Ha Frans…blijft toch echt een Nederlander zeg. Broodje frikandel…
Komt natuurlijk ook een slidewich frikandel voor jou op het menu.
Maar zaken technisch gezien is het een slechte keus omdat bijna alleen Nederlanders dat kennen en eten.
Tegenover de 20.000 NL ers die hier wonen zijn 67 miljoen Thais.
bij mijn weten is dit een reeds jarenlang gebruikt recept.
ikzelf at deze variatie al in de jaren 90 in Amsterdam alsook veelvuldig in Maastricht.
Desalnietemin veel succes gewenst met deze productontwikkeling in Thailand.
Ha Pete..het is idd bijna altijd een variante, maar niet het zelfde.
In elk geval kennen de meeste mensen al brood en beleg en daar hoeven ze niet meer aan te wennen.
Dus normaal gesproken is de opstart sneller
Hun zullen moeten opboksen tegen Piza Company en Hut plus KFC plud McDonalds waar Thais gek op zijn. Niet op gesmeerde en belegen broodjes. Is geen brood etend volk.
Bij ons in de buurt staat er “s ochtends ééntje met sandwiches.
Worden ook vers gemaakt.
Schat dat hij er tussen 6 en 9 uur toch gauw meer dan 100 verkoopt.
Netjes verpakt en het beleg wordt gekoeld bewaard.
Geeft de burger weer moed…… Dank je voor de info
Idd, Theo, staan de Thaise (nog) niet bekend dat ze veel brood eten. Maar als je goed rond kijkt komen er wel steeds meer bakkerijen waar veel broodsnacks worden verkocht.
Er zijn zelfs al special beurzen voor brood benodigdheden en machines in Bangkok.
Dus is in opkomst…..
Zoals hierboven reeds beschreven, zul je een Thai niet snel zien eten al lopend of wandelend. En zoals Theo al zegt, er is reeds heel veel concurrentie van westerse snacks.
van zoet tot zout. en van koud tot warm. Ik heb wel gehoord dat er eentje Friet verkoopt op straat in Bangkok, wat een groot succes schijnt te zijn, maar broodjes…. Ik heb mijn bedenkingen er bij.
En dan komt ook nog het probleem, dat het niet zo makkelijk is om zomaar ff een bedrijfje op te starten. Tenzij dat er natuurlijk een Thaise partner zin heeft om dit te proberen.
Ha Nicole..
Nee..idd je kunt als buitenlander niet zomaar een bedrijfje starten.
Maar dat heeft niets met de broodjes te maken.
Wel samen doen met je Thaise partner op haar of zijn naam b.v.
Of eerst echt “eigen ” bedrijf starten natuurlijk maar dat is ook met Thaise 51% partner.
Of de slidewich echt gaat lopen is natuurlijk altijd de vraag en wordt uiteindelijk beslist door de consument die wel eens wat anders wil.
Als zakenman moet je ook bedenkingen hebben en risico inschatten….maar uiteindelijk zal de tijd en de inzet van de verkopers het leren.
Heb gisteren meteen een mailtje verstuurd en om informatie gevraagd maar is volgens mij geen Nederlander die er achter zit maar een Thai, “nog geen antwoord”.
Of er zijn zoveel reacties binnen gekomen dat ze eerst uitgesorteerd moeten worden.
Beste Tom…. er zit wel een Nederlander achter die vandaag alle mensen gaat beantwoorden die hebben geregardeerd.
Met meer dan 12 aanmeldingen en ook mijn gewone werk duurt het idd even.
Dus iets meer Thaise geduld van jou…graag
.