Uitgelicht (8): Corbion Purac Thailand in Rayong
Corbion, voorheen CSM (Centrale Suiker Maatschappij), is een Nederlands voedingsconcern dat voortgekomen is uit de suikerbietindustrie. CSM produceerde en distribueerde vele soorten bakkerijproducten en ingrediënten voor ambachtelijke en industriële bakkerijen en voor andere markten. Daarnaast produceert het bedrijf uiteenlopende melkzuurtoepassingen voor de voedings-, chemische en farmaceutische industrie. In juli 2013 werden de bakkerij-activiteiten verkocht.
De onderneming richt zich nu volledig richten op de bio-ingrediëntendivisies Purac en Caravan en gaat verder onder de nieuwe naam Corbion.
Corbion is marktleider op het gebied van melkzuur en melkzuurderivaten zoals ingrediënten en supplementen voor houdbaarheidsverlenging van voedsel, cosmetische producten, oplosmiddelen, biologisch afbreekbare plastics, farmaceutische en medische toepassingen. De vraag naar melkzuurproducten (een product gemaakt van gefermenteerde suiker) neemt per jaar ongeveer met 10% toe.
De melkzuurdivisie heeft in Rayong een lactidefabriek gebouwd die eind 2011 operationeel is geworden. Het betrof een investering van 45 miljoen euro. Het uit melkzuur gemaakte lactide is een grondstof voor polymelkzuur, afbreekbare bioplastics. De fabriek heeft een capaciteit van 75.000 ton op jaarbasis.
Corbion heeft wereldwijd een personeelsbestand van 1885 medewerkers, waarvan 210 mensen werken in Thailand.
Zie ook: www.amchamthailand.com en www.corbion.com
Bron: Facebook pagina van de Nederlandse Ambassade, Bangkok
Over deze blogger
-
Bert Gringhuis (1945), geboren en getogen in Almelo in het mooie Twente. Later vele jaren in Amsterdam en Alkmaar gewoond, werkzaam in de export voor diverse bedrijven. Ik kwam in 1980 voor het eerst in Thailand en was meteen verliefd op het land. Vele malen sindsdien terug geweest en na mijn (vroeg)pensionering als weduwnaar naar Thailand verhuisd. Daar woon ik nu al 22 jaar samen met mijn ietwat jongere Thaise dame Poopae.
Mijn eerste ervaringen in Thailand als een soort nieuwsbrief aan familie, vrienden en kennissen gestuurd, die later onder de naam Gringo op Thailandblog hebben gestaan. Veel, heel veel artikeltjes hebben die eerste verhalen gevolgd en dat is uitgegroeid tot een vrijwel dagelijkse hobby.
In Nederland nog een verwoed voetballer en voetbalscheidsrechter, maar de jaren gaan tellen en in Thailand nog altijd verwoed, maar het poolbiljarten is echt van mindere kwaliteit, ha ha!
Lees hier de laatste artikelen
- Eten en drinken23 december 2024Glenmorangie in Thailand
- Achtergrond14 december 2024Cashewnoten in Thailand
- Isaan12 december 2024We gaan naar Ubon Ratchathani!
- Achtergrond6 december 2024De geschiedenis van de Thaise keuken