Welkom op Thailandblog.nl
Thailandblog is met 275.000 bezoeken per maand de grootste Thailand-community in Nederland en België.
Schrijf je in voor onze gratis e-mail nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
Nieuwsbrief
Taalinstelling
Koers Thai Baht
Sponsor
Laatste reacties
- Rudy: Ik geloof daar ook absoluut niet in. Thais zijn sociaal geprogrammeerd om te geloven dat prostitutie (allez ja officieel bestaat d
- John Chiang Rai: Of iemand echt gelukkig is in Thailand, zal hier en daar best toetreffend zijn, en ook erg aan de persoon liggen en waar hij /zij
- William: Prachtig stuk. Slaat de spijker op z’n kop. Ik zeg altijd maar; Thai Budhism is geen Buddhism. Het is een geldmakende ind
- Rudy: ‘ “Patrick”, zei ze, ze wees naar de horizon. “Kijk daar. Elke golf komt terug, maar toch lijkt het nooit hetzelfd
- rob: Wat een heerlijke, eerlijke reactie van Pim. Ik herken mij er helemaal in, ben precies hetzelfde. Het enige wat anders is, is dat
- Rick: Beste Jos, Tel maar eens na: Ca 1,5 uur naar Brussel 3 uur van tevoren daar (old school) Vliegen naar Wenen Wachten in Wenen
- Rudy: Vergeet niet de verplaatsing van bij jou thuis naar de luchthaven.De procedures daar. Aankomst in Bangkok. Dubbele wachttijden aan
- Jos M: Rick als jij 24 uur onderweg bent per enkele reis doe je toch iets niet goed. Toen ik nog jaarlijks naar Thailand vloog was het
- Arno: Dit is dweilen met de kraan open, je moet de oorzaak aanpakken, zoals het verbranden van afval , het afbranden van rijstakkers of
- Poe Peter: Wat kan jij toch geweldig vertellen. Dankjewel, Peter
- Rick: Schitterende reactie, Rudy! Welkom thuis volgende week, lekker samen onder die warme deken die België heet.
- william-Korat: Bedankt Frans voor je toelichting. Heb een buurman gehad die ook een aggregaat/generator had vanwege zijn ziekte, de man kon niet
- Rudy: Wat een prachtig, zorgvuldig literair geschreven stukje dat nauwgezet omschrijft wat ik ook voel. Na 3 maanden verblijf in Thaila
- AndreP: Ja, zonder twijfel Thailand is goedkoop. Maar die discussie hebben we hier al vele malen gehad. Misschien moet je maar eens navra
- Eddy: Jan, Huiskamers en zolderruimtes hebben verschillende omgevingstemperaturen [zolder 45C vs 25C in de huiskamer], dus moet je ze
Sponsor
Weer in Bangkok
Menu
Dossiers
Onderwerpen
- Achtergrond
- Activiteiten
- Advertorial
- Agenda
- Belastingvraag
- Belgie vraag
- Bezienswaardigheden
- Bizar
- Boeddhisme
- Boekrecensies
- Column
- Coronacrisis
- Cultuur
- Dagboek
- Dating
- De week van
- Dossier
- Duiken
- Economie
- Een dag uit het leven van…..
- Eilanden
- Koh Adang
- Koh Chang
- Koh Hong
- Koh Jum
- Koh Khao Yai
- Koh Kood
- Koh Landing
- Koh Lanta
- Koh Larn
- Koh Libong
- Koh Lipe
- Koh Madsum
- Koh Mor
- Koh Phangan
- Koh Phayam
- Koh Phi Phi
- Koh Phra Thong
- Koh Racha Noi
- Koh Samae San
- Koh Samet
- Koh Samui
- Koh Si Chang
- Koh Talu
- Koh Tao
- Koh Tarutao
- Koh Tup
- Koh Yao Noi
- Kok Mak
- Phuket
- Eten en drinken
- Evenementen en festivals
- Balloon Festival
- Bo Sang Umbrella Festival
- Buffalo-races
- Chiang Mai Flower Festival
- Chinees Nieuwjaar
- Full Moon Party
- Kerst
- Lotus festival – Rub Bua
- Loy Krathong
- Naga Fireballs Festival
- Oud & nieuw viering
- Phi Ta Khon
- Phuket Vegetarian Festival
- Rocket festival – Bun Bang Fai
- Songkran – Thais nieuwjaar
- Ubon Ratchathani Candle Festival
- Vuurwerk festival Pattaya
- Expats en pensionado
- AOW
- Autoverzekering
- Bankzaken
- Belasting Nederland
- Belasting Thailand
- Belgische ambassade
- Belgische belastingdienst
- Bewijs van leven
- DigiD
- Emigreren
- Geld overmaken
- Huis huren
- Huis kopen
- In memoriam
- Inkomensverklaring
- Koningsdag
- Kosten van levensonderhoud
- Nederlandse ambassade
- Nederlandse overheid
- Nederlandse Vereniging
- Nieuws
- Overlijden
- Paspoort
- Pensioen
- Rijbewijs
- Uitkeringen
- Verhuizingen
- Verkiezingen
- Verzekeringen algemeen
- Visa
- Werken
- Ziekenhuis
- Zorgverzekering
- Flora en fauna
- Foto van de week
- Gadgets
- Geld en financiën
- Geschiedenis
- Gezondheid
- Goede doelen
- Hotels
- Huizen kijken
- Isaan
- Khun Peter
- Koh Mook
- Koning Bhumibol
- Leven in Thailand
- Lezersinzending
- Lezersoproep
- Lezerstips
- Lezersvraag
- Maatschappij
- Martkplaats
- Medisch toerisme
- Milieu
- Nachtleven
- Nieuws uit Nederland en Belgie
- Nieuws uit Thailand
- Ondernemers en bedrijven
- Onderwijs
- Onderzoek
- Ontdek Thailand
- Opinie
- Opmerkelijk
- Oproepen
- Overstromingen 2011
- Overstromingen 2012
- Overstromingen 2013
- Overstromingen 2014
- Overwinteren
- Politiek
- Poll
- Reisverhalen
- Reizen
- Relaties
- Shoppen
- Social media
- Spa & wellness
- Sport
- Steden
- Stelling van de week
- Stranden
- Taal
- Te koop
- TEV-procedure
- Thailand algemeen
- Thailand met kinderen
- Thailand tips
- Thaise massage
- Toerisme
- Uitgaan
- Valuta – Thaise Baht
- Van de redactie
- Vastgoed
- Verkeer en vervoer
- Visum Kort Verblijf
- Visum lang verblijf
- Visumvraag
- Vliegtickets
- Vraag van de week
- Weer en klimaat
Sponsor
Disclaimer vertalingen
Thailandblog maakt gebruik van automatische vertalingen in meerdere talen. Gebruik van vertaalde informatie is op eigen risico. Wij zijn niet verantwoordelijk voor fouten in de vertalingen.
Lees hier onze volledige disclaimer.
Auteursrechten
© Copyright Thailandblog 2024. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld, berusten alle rechten op informatie (tekst, beeld, geluid, video, etc.) die u op deze site aantreft bij Thailandblog.nl en haar auteurs (bloggers).
Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere manier dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Thailandblog.
Het linken en verwijzen naar de pagina’s op deze website is wel toegestaan.
Home » Lezersvraag » Wat kan je doen om de pittigheid van Thais eten wat te verzachten?
Beste lezers,
Ik zelf ben een man die best houdt van een beetje pittig eten. Soms wil ik nieuwe Thaise gerechten uit proberen (kan het soms niet laten). Wat mij toch met regelmaat overkomt is dat het gerecht te heet is. Nu, hier komt het, als ik dan te heet heb gegeten, is het beste wat voor mijn persoon helpt komkommer eten om de pittigheid wat te verzachten.
Nu heb ik gehoord dat mensen ook ananas gebruiken.
Wat helpt jou om dit te verzachten?
Groet,
Erwin
Over deze blogger
- Ingezonden Bericht
Lees hier de laatste artikelen
Oudere postings van deze blogger
- Visumvraag28 november 2024Thailand Visa vraag Nr 212/24: Met welk visum bekom ik 90 dagen verblijf?
- Leven in Thailand28 november 2024Je maakt van alles mee in Thailand (183)
- Lezersvraag28 november 2024Ik zoek een fiscalist met kennis van het Nederlandse en Thaise belastingrecht
- Lezersvraag28 november 2024Waarom piekt en daalt de Thaise baht toch zo erg?
Melk. Melk bevat namelijk het eiwit caseïne. Als je een slok melk neemt, bindt de caseïne zich aan de hete boosdoener capsaïne en spoelt ‘m dan weg. Dus: melk blust pittig eten.
Beste Peter,
Het zou inderdaad zo zijn maar bij mijn persoon werkt dit niet zo goed als komkommer.
Of ik heb mijn lode pijp echt verbrand 555.
Met vriendelijke groet,
Erwin
Mijn vrouw drinkt ook vaak een pakje melk als ze te pittig heeft gegeten.
Zelf houd ik het op een slok koud water of een lepel suiker.
Echter als ik twijfel over de pittigheid van het eten proef ik eerst een klein beetje en als het te pittig is sla ik een ronde over. Komt niet zo vaak voor, ik kan best pittig eten voor een falang.
Water is voor pepers niet zo’n hele goede tip. Je brein schreeuwt water, maar soms maakt water het erger.
Rijst, Melk, of vettigheid zijn betere iddeen.
klopt. water verspreidt de peperknal met als gevolg een groter oppervlak op je zorgen over te maken. melk is de remedie of alternatief even doorbijten en je grenzen verleggen 😀
Melk drinken!
Of voeg wat honing danwel zoete ketchup aan het eten.
Mijn bijnaam in vrienden- en familiekring is Farang Isan.
Gewoon omdat ik met de club mee-eet, wat het ook moge zijn.
Soms, bij heel gekruid eten, lijkt het voorwaar of ik bij de tandarts ben geweest die in een lollige bui de spuit leeggespoten heeft in de ganse mond.
Dan is het gewoon een kwestie van geduld, binnen tien minuten trekt dat gevoel weg.
Voor werkelijk heel pittige gerechten te ontwijken en niet als watje gezien te worden, heb ik een potje garlic-chilisauce van Lee Kum Kee, een prima sambal vervanger trouwens, bij me, aangelengd met tomatenketchup, en dat door de rijst gemengd geeft een aanblik van een gerecht uit de hel.
Iedereen volstrekt onder de indruk, en ik maar grinniken.
Maar, suiker helpt, een lik honing idem, komkommer, kokoswater, er zijn diverse middeltjes, gewoon uitproberen wat helpt.
Beste HansNL,
Leuk jou ervaring met pittig eten te lezen.
Kokoswater heb ik nog niet van gehoord terwijl ik dit erg lekker vind.
Ik zelf ben niet zo,’n pittige eeter maar kan er niet van af blijven.
Sambal is inderdaad een prima vervanger maar als ik op straat eten zie wil ik
het proeven met alle explosive ontbrandingen in mijn mond, in de morgen op het toilet
kom ik dan ook een halfe meter omhoog.
Met vriendelijke groet,
Erwin
Het allerbelangrijkste is natuurlijk om wat rustig aan te doen met de chili”s ,Als er 8 op het recept staan begin je eerst met 4 of 5 . De volgende keer als je weer hetzelfde recept maakt weet je wel ongeveer wat je nodig hebt om het “lekker” pittig te maken .Doe vooral niet als een Thai en gebruik er 16 in plaats van de voorgeschreven 8 en dan bijna zitten huilen en roepen :::: PIT PIT PIT PIT .. Het is naar ik aanneem ook nog de bedoeling dat je iets van je nieuwe recept proeft .Overigens wat er boven TE heet ingaat is echt niet geblust als het er onder weer het lichaam moet verlaten ,dus 2 keer last van .
Wat mij nog wel eens helpt is suiker bv uit een suikerzakje dat verlicht ook behoorlijk bij te pittig eten
Cola met ijs tijdens het eten…of inderdaad verzoeten met honing of suiker
Waarom denk je dat suiker zo een veel gebruikt ingredient is??
Ik ben van indische komaf, mijn zelf gemaakte sambal heb ik nog geen thai zien
eten zonder een blik van overgave….hehehe