Welkom op Thailandblog.nl
Thailandblog is met 275.000 bezoeken per maand de grootste Thailand-community in Nederland en België.
Schrijf je in voor onze gratis e-mail nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
Nieuwsbrief
Taalinstelling
Koers Thai Baht
Sponsor
Laatste reacties
- Mr.Bojangles: Hartelijk dank voor deze zeer belangrijke informatie.
- RonnyLatYa: Nu 30.000 baht om zijn strafblad blanco te houden, en misschien is volgende maand(en) weer opgepakt, en nadien weer… L
- Jos: Niet doen Niet aan beginne ,Niet toegeven,het klopt Niet,Het is pure chantage,je ziet er Niets van terug,omdat een Thai zijn reden
- Hans: Zorg ervoor dat je maar 1 testament hebt. Nl en Th hebben een international verdrag dat elkaars testamenten respecteerd. Beter om
- Philippe: Ton, je bent niet mee. Bij inchecken wordt de luchthaven van bestemming gelabeld, niet het adres waar je gaar verblijven. Dus,
- Hans Boersma: Was het niet nodig om de vis um ondersteuningsbrief bij het Ministerie Foreign Affairs te legaliseren?
- Jozef(NL): Beste naamgenoot in BE, je moet nooit, ik herhaal: nooit, geld geven voor dit soort zaken. Dat heeft met hulp totaal niets te make
- peter: Kijk eens op AIQ Air Quality Map dan zie je dat meetapparatuur bij en op snelwegen staat en bij markten en shoppingcentra. Net al
- Arno: Mijn vrouw maakt heerlijke gerechten. Jammer genoeg zijn er kipgerechten , waarbij met een keukenbijltje de kippenpoten in stukke
- Kees: Iemand in nood kun je helpen. Maar een drugs dealer? Je zult de voors en tegens moeten afwegen. Maar het zal zeker niet de laatste
- Eric: In mijn ogen wordt er altijd een grote fout in het denken gemaakt. Het land heeft een grote agrarische sector en van huisuit bete
- Eddy: Ik hoop echt van harte dat met het invoeren van dit IOB middel meer tijd over is aan de complexe gevallen, waar meer naar het verh
- Eric: En daar hebben we de Tino weer met zijn of inmiddels haar bekende valletjes. Het is een algemeen verschijnsel onder Nederlanders d
- Pete: Als je daar met de fiets naar toe kan dan zal je wel niet ver van het centrum wonen. Bij de Lotus hebben ze lekker brood van Yama
- Rob: Ik moet de stap nog zetten om uit Nederland te vertrekken. Helaas moet ik nog een paar jaartjes werken. Mijn ene dochter begrijpt
Sponsor
Weer in Bangkok
Menu
Dossiers
Onderwerpen
- Achtergrond
- Activiteiten
- Advertorial
- Agenda
- Belastingvraag
- Belgie vraag
- Bezienswaardigheden
- Bizar
- Boeddhisme
- Boekrecensies
- Column
- Coronacrisis
- Cultuur
- Dagboek
- Dating
- De week van
- Dossier
- Duiken
- Economie
- Een dag uit het leven van…..
- Eilanden
- Koh Adang
- Koh Chang
- Koh Hong
- Koh Jum
- Koh Khao Yai
- Koh Kood
- Koh Landing
- Koh Lanta
- Koh Larn
- Koh Libong
- Koh Lipe
- Koh Madsum
- Koh Mor
- Koh Phangan
- Koh Phayam
- Koh Phi Phi
- Koh Phra Thong
- Koh Racha Noi
- Koh Samae San
- Koh Samet
- Koh Samui
- Koh Si Chang
- Koh Talu
- Koh Tao
- Koh Tarutao
- Koh Tup
- Koh Yao Noi
- Kok Mak
- Phuket
- Eten en drinken
- Evenementen en festivals
- Balloon Festival
- Bo Sang Umbrella Festival
- Buffalo-races
- Chiang Mai Flower Festival
- Chinees Nieuwjaar
- Full Moon Party
- Kerst
- Lotus festival – Rub Bua
- Loy Krathong
- Naga Fireballs Festival
- Oud & nieuw viering
- Phi Ta Khon
- Phuket Vegetarian Festival
- Rocket festival – Bun Bang Fai
- Songkran – Thais nieuwjaar
- Ubon Ratchathani Candle Festival
- Vuurwerk festival Pattaya
- Expats en pensionado
- AOW
- Autoverzekering
- Bankzaken
- Belasting Nederland
- Belasting Thailand
- Belgische ambassade
- Belgische belastingdienst
- Bewijs van leven
- DigiD
- Emigreren
- Geld overmaken
- Huis huren
- Huis kopen
- In memoriam
- Inkomensverklaring
- Koningsdag
- Kosten van levensonderhoud
- Nederlandse ambassade
- Nederlandse overheid
- Nederlandse Vereniging
- Nieuws
- Overlijden
- Paspoort
- Pensioen
- Rijbewijs
- Uitkeringen
- Verhuizingen
- Verkiezingen
- Verzekeringen algemeen
- Visa
- Werken
- Ziekenhuis
- Zorgverzekering
- Flora en fauna
- Foto van de week
- Gadgets
- Geld en financiën
- Geschiedenis
- Gezondheid
- Goede doelen
- Hotels
- Huizen kijken
- Isaan
- Khun Peter
- Koh Mook
- Koning Bhumibol
- Leven in Thailand
- Lezersinzending
- Lezersoproep
- Lezerstips
- Lezersvraag
- Maatschappij
- Martkplaats
- Medisch toerisme
- Milieu
- Nachtleven
- Nieuws uit Nederland en Belgie
- Nieuws uit Thailand
- Ondernemers en bedrijven
- Onderwijs
- Onderzoek
- Ontdek Thailand
- Opinie
- Opmerkelijk
- Oproepen
- Overstromingen 2011
- Overstromingen 2012
- Overstromingen 2013
- Overstromingen 2014
- Overwinteren
- Politiek
- Poll
- Reisverhalen
- Reizen
- Relaties
- Shoppen
- Social media
- Spa & wellness
- Sport
- Steden
- Stelling van de week
- Stranden
- Taal
- Te koop
- TEV-procedure
- Thailand algemeen
- Thailand met kinderen
- Thailand tips
- Thaise massage
- Toerisme
- Uitgaan
- Valuta – Thaise Baht
- Van de redactie
- Vastgoed
- Verkeer en vervoer
- Visum Kort Verblijf
- Visum lang verblijf
- Visumvraag
- Vliegtickets
- Vraag van de week
- Weer en klimaat
Sponsor
Disclaimer vertalingen
Thailandblog maakt gebruik van automatische vertalingen in meerdere talen. Gebruik van vertaalde informatie is op eigen risico. Wij zijn niet verantwoordelijk voor fouten in de vertalingen.
Lees hier onze volledige disclaimer.
Auteursrechten
© Copyright Thailandblog 2024. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld, berusten alle rechten op informatie (tekst, beeld, geluid, video, etc.) die u op deze site aantreft bij Thailandblog.nl en haar auteurs (bloggers).
Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere manier dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Thailandblog.
Het linken en verwijzen naar de pagina’s op deze website is wel toegestaan.
Home » Lezersvraag » Waar in Chiangmai kan ik kippenvlees kopen waar geen water is ingespoten?
Beste lezers,
Waar kan ik in Chiangmai nog kippenvlees of varkensvlees kopen, waar geen water is ingespoten?
Tot een half jaar geleden werd er nog geen water in de kippen of varkens steaks gespoten. Maar nu wel en het vlees wil niet meer aanbraden, dichtschroeien. Het ligt te koken in de koekenpan en is niet meer te eten.
Zijn er nog plaatsen waar men vlees kan kopen waar nog geen water is ingespoten?
Groet,
Adriaan
Over deze blogger
- Ingezonden Bericht
Lees hier de laatste artikelen
Oudere postings van deze blogger
- Leven in Thailand21 januari 2025De Thaise slachter hakt er flink op los (lezersinzending)
- Lezersinzending21 januari 2025Te koop van een lezer: Land in Chiang Mai midden in de natuur
- Immigratie infobrief21 januari 2025TB Immigration Infobrief Nr 008/25: Immigration Chanthaburi – Jaarverlenging Retired
- Visumvraag21 januari 2025Thailand Visa vraag Nr 008/25: Geldigheidsperiode van het Non-O visum
vlees, kip en vis wordt al decennia eerst in een waterbad gelegd of met water ingespoten voor het de verkoop in gaat. Soms zelfs tot 40% van het gewicht. Brengt aardig wat geld op, water voor de prijs van vlees. Als je de etiketten op ingevroren vlees, kip of vis leest, staat het ook vermeld op het etiket. Een beetje water is noodzakelijk om het product mals en smakelijk te houden, de hoeveelheden die nu echter gehanteerd worden zijn puur gebaseerd op winstbejag.
Wil je niet bewaterd vlees op de kop willen tikken zul je een slager moeten zien te vinden die zelf slacht waar je bij staat en je een stuk vlees ter plekke verkoopt. Of je slacht zelf, dan weet je zeker dat er niet mee gerotzooid wordt. Verse vis kun je kopen bij de vissers zelf, wat mogelijk in Naklua of Ban Ampur. Je moet dan wel weten wanneer de vissers binnenkomen en de handelaren voor zijn.
‘s Morgens vroeg in de thalaad Hang Dong, ook in Big C2. Kad farang ‘Rimping’ heeft lekkere kippen in de beenhouwerij.
Beste Adriaan,
water in kip- en varkensvlees inspuiten bestaat reeds heel lang. Vooral bij vlees geleverd aan grootwarenhuizen en afkomstig uit de vleesindustrie. Dat je nu plots geen vlees meer kan aanbraden of deftig bakken verbaast me ten stelligste… een andere kokkin?
Ik ben geen professionele kok maar wel een amateurkok die reeds vele jaren zowat dagelijks kookt en kan je enkele tips geven om, dat met water ingespoten kippen- en varkensvlees toch op een deftige manier te kunnen braden. Je doet er mee wat je wil natuurlijk.
Probeer eens het vlees een paar dagen in te vriezen. Daarna laat je het op een natuurlijke wijze ontdooien en wat ga je zien: het bord waarin het ontdooide vlees ligt zal een mooie plas water hebben. Dat komt door het feit dat ijs meer plaats inneemt dan water. De structuur in het vlees, welke het water vasthoudt, gaat hierdoor barsten en bij ontdooien het water niet meer vasthouden maar loslaten.
Bij het braden van het vlees: zorg ervoor dat de vetstof, olie of boter (ik verkies boter) voldoende verhit is. Indien niet dan zal het overblijvende water uit het vlees vloeien en zal je vlees liggen sudderen in het water. Indien voldoende verhit zal het water het vlees verlaten onder de vorm van stoom. Dus gooi het vlees niet in je ‘koekenpan’ al voor de vetstof voldoende verhit is.
Indien je het vlees braadt in de oven: voorverwarm de oven steeds voldoende tot op de braadtemperatuur ( 200/220C) en smeer de ovenpan goed in met vetstof. Ook dan zal het overblijvende water onmiddellijk verdampen en zal je een mooi bruin gebakken stukje kip of varkensvlees overhouden en geen in water gekookt stuk vlees.
Doe dat ( invriezen) echter niet met rundvlees want dat heeft een totaal andere structuur en wordt niet met water opgespoten. Door invriezen verliest rundvlees veel van zijn kwaliteit, maar je vraag ging over kip- en varkensvlees.
Wij doen als we in thailand zijn onze boodschappen bij de rimping supermarkt.Ik weet niet of hun kippenvlees ingespoten is met water.Ik heb daar wel eens kipfilet gekocht en die was niet waterig.Misschuen de moeite waard om te kijken.Succes.
Organic chicken. Te vinden in de Rimping supermarket. Of natuurlijk de local chicken maar daar zit niet zoveel vlees aan.
Op de lokale markt, staat een “slager” die zelf slacht veelal ook varkensvlees en rundvlees, verser kan je het niet hebben. maar de kwaliteit is twijfelachtig verwacht geen malse biefstuk want het is doorgaans van een Thaise wandelende kapstok koe. Over het varkensvlees op de markt heb ik geen klagen, smaakt echt nog zoals een varken moet smaken.
Aha,
Is dat het, mijn vrouw vindt ook al dat het vlees steeds slechter wordt, zij dacht dat het “oud” vlees was en niet vers. Ook zij krijgt de laatste tijd, moeilijk varkens steak gebakken. Juist gisteren bij een “nieuwe” slachter vlees gekocht nl. aan de snelweg 121 in Chiang Mai (San Sai) eerst de aflag 118 voorbij in de richting van Mae Rin, dan stoplichten, dan rechts Home Pro, dan na een 400 meter, naar rechts een klein gebouwtje dat is de slager. Hij slacht zelf.
Dank voor de goede tips. Ik ga zo kip bij rimping kopen en zal ook dat invriezen zeker proberen. Nogmaals bedankt