Beste lezers,
Ik wil vis en vlees gaan roken. Welk hout is geschikt in Thailand?
Wie heeft er ervaring mee? Tips zijn welkom.
Groeten van,
Joost
Over deze blogger
-
Bekend als Khun Peter (62), woont afwisselend in Apeldoorn en Pattaya. Al 14 jaar een relatie met Kanchana. Nog niet gepensioneerd, heb een eigen bedrijf, iets met verzekeringen. Gek op dieren, vooral honden en muziek.
Genoeg hobby's, maar helaas weinig tijd: schrijven voor Thailandblog, fitness, gezondheid en voeding, schietsport, ouwehoeren met vrienden en nog wat eigenaardigheden.
Lees hier de laatste artikelen
- Thailand algemeen13 november 2024Thais kabinet steunt kleine ondernemers en woningkopers met leningen tegen lage rente
- Thailand algemeen13 november 2024Strengere veiligheidsmaatregelen rond Full Moon Party i.v.m. Israëlische toeristen
- Huizen kijken13 november 2024Huizen kijken in Thailand (23)
- Eten en drinken13 november 2024Toeristen opgepast: Negen Thaise gerechten die garant staan voor een flinke diarree!
Alle hout van fruitbomen is geschikt. Kwestie van uitproberen welke voor jou de lekkerste smaak afgeeft. Vooral katvis smaakt voortreffelijk. Succes.
Beste Joost,
In iedergeval hout wat duurzaam gekweekt is; daar kan je bij Greenpeace voor informeren of andere Natuuebeschermings organisaties.
Is er een manier om vlees of vis te roken waarbij geen kankerverwekkende stoffen in het vlees of devis achterblijven? Daar kan je beter eerst de Consumentenbond of Postbus 51 info over vragen.
Beste Joost,
laat je door Milieu en warenwetorganisaties in Nederland informeren; Greenpeace, bv.
Maar weet je dat het roken van voedsel kankerverwekkend is? Er blijven in de vlees of vis van die stoffen achter die dat bevorderen.
Het roken van voedsel zou kankerverwekkend zijn? Geef eens een wetenschappelijk onderlegd artikel, waarin hier een bewijs word geleverd.
Doe ik ook, gezien de kleine hoeveelheid houtschilfers die je nodig hebt is mijn advies koop deze voorverpakt bij global house of home pro, diverse smaken aanwezig in zakjes van ongeveer 500 gr. bij de bbq afdeling.
Ruim voldoende om een heel varken te roken.
Rook ze en eet smakelijk.
tooske
Ik wist niet, dat Postbus 51 (als die nog bestaat), weet welke boeren in Thailand hun bomen milieu vriendelijk hebben gekweekt, zodat jij deze gevaarloos kunt gebruiken om te roken. Dat lijkt me stug !! Er wordt zelfs beweerd, dat de rijs in Thailand vol zit met pesticide. Natuurlijk spreekt dat iedereen tegen. Dus smakelijk eten.
Gebruik in ieder geval geen tropisch hardhout.
Dat stinkt en lijkt mij geen aanrader.
Joost , ik rook ook fruithout is heel goed en zeker dat van mango maar ik gebruik heelveel de barst van de kokosnoot goed droog maar dat is geen probleem in thailand . Je kan dat overal krijgen gewoon even zoeken . Als je dan rookt klijne stukjes hout vanuit een emer water wat al een dag staat te weken tussen het gloeiende kokosbarst goeien Gaat goed .
Net voor ik weer ging werken heb ik noch praduk ( meerval ) gerookt erg lekker is net paling . Kip is ook lekker om te roken .
Mijn vrouw rookt de makrelen met rijstschoven.Een olieton met bodem en top weg geslagen,onderin de rijstschoven{uiteraard},een weinig natmaken en de makrelen op top op een rooster.Verrukkelijk!.
1 oliedrum even een schuifje onderin laten of zelf maken .
Bovenin wat gaten tegenover elkaar boren zodat je daar roestvrijstalen pennen van 6mm door kan steken en je hebt voor nog geen 1000,- Thb een rookton
Schuifdeur is de temperatuur makkelijk mee te regelen.
De pennen onder de kieuwen door de kop heen steken en tegen het in het vuur vallen ook even ter ondersteuning een ijzerdraadje om de kop aan de pen bevestigen .
Over de ton een natte jute zak heen hangen waardoor de rook in de ton blijft .
Veel plezier ermee.
Zo kan je de buren ook eens goedkoop verwennen als ze last hebben van de rook .