Welkom op Thailandblog.nl
Thailandblog is met 275.000 bezoeken per maand de grootste Thailand-community in Nederland en België.
Schrijf je in voor onze gratis e-mail nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
Nieuwsbrief
Taalinstelling
Koers Thai Baht
Sponsor
Laatste reacties
- Eduard: De beste man is 75 jaar oud en heeft het eeuwige leven niet. Tegen de tijd dat hij de 80 aantikt, is zijn kleindochter bezig met e
- Peter (redactie): Beste Tino, je spreekt jezelf tegen. Eerst schrijf je dat stemmen kopen een dwaze en onjuiste stereotypering is. En een stukje ver
- TheoB: Nou GeertP, Ik denk dat de neo-feodale elites – dat zijn de (ultra) royalisten binnen de adellijke, militaire en zakelijke elite
- Eduard: Is het niet de farang zelf die meent sinterklaas te moeten spelen? Hoezo wordt zo vaak de farang afgespiegeld als de ‘wandel
- Kopkeh: Zo knap van je dat je al die ervaringen kunt bundelen en sorteren. En later in een verhaal in deze prachtige landschappen aan ons
- Wil: Geweldig verhaal, heerlijk gelezen
- Rudy: Een schromelijk onderschatting van Geert. Een biljoen keer gelijk heeft hij. En inderdaad enkel hun schaamte (voor zo een dingen d
- Rudy: Het enige wat ik zie floreren zijn digitale betaalapps en aanverwante QR-codes . In 1 jaar van niets naar een niveau waar in elk g
- Rudy: Ze kunnen nog niet eens deftige software en IT leveren om de websites van hun ambassades uit het niveau van de jaren 80 te tillen.
- Rudy: Ik heb vandaag op een marktje in Pattaya een flesje water gekregen van een Thaise dame. De eerste keer in 35 jaar dat ik ooit iets
- Rudy: ‘Hij was de geldschieter geworden, degene die altijd moest geven, zonder dat iemand vroeg of hij nog kon of wilde.’ I
- Annelies: Behoorlijk heftig als je pinpas door de schoonfamilie als een soort plastic sinterklaas wordt gezien.
- fred: Wel hopen je er niet ziek wordt. In Vang Vieng hangen zelfs borden waarop te lezen staat dat wanneer je je voelt ziek worden je be
- GeertP: Het is te hopen Erik dat je geen gelijk gaat krijgen, weer een militaire junta daar zit niemand op te wachten, de laatste heeft aa
- Tino Kuis: Wel goed geschreven en ik ben het er grotendeels mee eens, behalve dan dit citaat: ” En dan de Pheu Thai Party zelf. Het
Sponsor
Weer in Bangkok
Menu
Dossiers
Onderwerpen
- Achtergrond
- Activiteiten
- Advertorial
- Agenda
- Belastingvraag
- Belgie vraag
- Bezienswaardigheden
- Bizar
- Boeddhisme
- Boekrecensies
- Column
- Coronacrisis
- Cultuur
- Dagboek
- Dating
- De week van
- Dossier
- Duiken
- Economie
- Een dag uit het leven van…..
- Eilanden
- Koh Adang
- Koh Chang
- Koh Hong
- Koh Jum
- Koh Khao Yai
- Koh Kood
- Koh Landing
- Koh Lanta
- Koh Larn
- Koh Libong
- Koh Lipe
- Koh Madsum
- Koh Mor
- Koh Phangan
- Koh Phayam
- Koh Phi Phi
- Koh Phra Thong
- Koh Racha Noi
- Koh Samae San
- Koh Samet
- Koh Samui
- Koh Si Chang
- Koh Talu
- Koh Tao
- Koh Tarutao
- Koh Tup
- Koh Yao Noi
- Kok Mak
- Phuket
- Eten en drinken
- Evenementen en festivals
- Balloon Festival
- Bo Sang Umbrella Festival
- Buffalo-races
- Chiang Mai Flower Festival
- Chinees Nieuwjaar
- Full Moon Party
- Kerst
- Lotus festival – Rub Bua
- Loy Krathong
- Naga Fireballs Festival
- Oud & nieuw viering
- Phi Ta Khon
- Phuket Vegetarian Festival
- Rocket festival – Bun Bang Fai
- Songkran – Thais nieuwjaar
- Ubon Ratchathani Candle Festival
- Vuurwerk festival Pattaya
- Expats en pensionado
- AOW
- Autoverzekering
- Bankzaken
- Belasting Nederland
- Belasting Thailand
- Belgische ambassade
- Belgische belastingdienst
- Bewijs van leven
- DigiD
- Emigreren
- Geld overmaken
- Huis huren
- Huis kopen
- In memoriam
- Inkomensverklaring
- Koningsdag
- Kosten van levensonderhoud
- Nederlandse ambassade
- Nederlandse overheid
- Nederlandse Vereniging
- Nieuws
- Overlijden
- Paspoort
- Pensioen
- Rijbewijs
- Uitkeringen
- Verhuizingen
- Verkiezingen
- Verzekeringen algemeen
- Visa
- Werken
- Ziekenhuis
- Zorgverzekering
- Flora en fauna
- Foto van de week
- Gadgets
- Geld en financiën
- Geschiedenis
- Gezondheid
- Goede doelen
- Hotels
- Huizen kijken
- Isaan
- Khun Peter
- Koh Mook
- Koning Bhumibol
- Leven in Thailand
- Lezersinzending
- Lezersoproep
- Lezerstips
- Lezersvraag
- Maatschappij
- Martkplaats
- Medisch toerisme
- Milieu
- Nachtleven
- Nieuws uit Nederland en Belgie
- Nieuws uit Thailand
- Ondernemers en bedrijven
- Onderwijs
- Onderzoek
- Ontdek Thailand
- Opinie
- Opmerkelijk
- Oproepen
- Overstromingen 2011
- Overstromingen 2012
- Overstromingen 2013
- Overstromingen 2014
- Overwinteren
- Politiek
- Poll
- Reisverhalen
- Reizen
- Relaties
- Shoppen
- Social media
- Spa & wellness
- Sport
- Steden
- Stelling van de week
- Stranden
- Taal
- Te koop
- TEV-procedure
- Thailand algemeen
- Thailand met kinderen
- Thailand tips
- Thaise massage
- Toerisme
- Uitgaan
- Valuta – Thaise Baht
- Van de redactie
- Vastgoed
- Verkeer en vervoer
- Visum Kort Verblijf
- Visum lang verblijf
- Visumvraag
- Vliegtickets
- Vraag van de week
- Weer en klimaat
Sponsor
Disclaimer vertalingen
Thailandblog maakt gebruik van automatische vertalingen in meerdere talen. Gebruik van vertaalde informatie is op eigen risico. Wij zijn niet verantwoordelijk voor fouten in de vertalingen.
Lees hier onze volledige disclaimer.
Auteursrechten
© Copyright Thailandblog 2024. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld, berusten alle rechten op informatie (tekst, beeld, geluid, video, etc.) die u op deze site aantreft bij Thailandblog.nl en haar auteurs (bloggers).
Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere manier dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Thailandblog.
Het linken en verwijzen naar de pagina’s op deze website is wel toegestaan.
Home » Lezersvraag » Lezersvraag: Thaise gerechten zonder chilipeper
Lezersvraag: Thaise gerechten zonder chilipeper
Beste lezers,
Wij zijn op zoek naar Thaise gerechten die niet heet zijn. Wij kennen Sweet and Sour en een gerecht met Cashewnuts maar wat is er nog meer?
Mijn man en mijzelf kunnen helaas geen pepers verdragen vandaar.
Alvast bedankt!
Christina
Over deze blogger
- Ingezonden Bericht
Lees hier de laatste artikelen
Oudere postings van deze blogger
- Cultuur24 november 2024Gedicht v/d week: De stilte van een oranje ochtend
- Leven in Thailand24 november 2024Je maakt van alles mee in Thailand (180)
- Lezersvraag24 november 2024Legalisatie handtekening van mijn Thaise vrouw voor volmacht (Nederlandse) notaris?
- Lezersvraag24 november 2024Hoe regel ik een huwelijk in Thailand en breng ik mijn partner naar België?
In mijn ervaring krijgen alle toeristen in de normale restaurants sowieso de totaal niet pittige variant van het gerecht. Ik moet altijd vragen om ’thai spicy’.
En zoals samee om thai spicy vraagt kun je ook om no spicy vragen.
In ieder geval Pad Thai is ook niet spicy
Veel plezier en smakelijk eten toegewenst
Cor Verkerk
Dag Christina,
Naast de twee genoemde gerechten zijn er veel Thaise gerechten die niet pikant zijn, bijvoorbeeld:
Pad king Kai, een heerlijk wokgerecht met verse gember, uien en kip en coriander. De kip mag je ook altijd vervangen door bijvoorbeeld, stukjes eend, of rundsvlees.
De overbekend Pad Thai, heerlijke wok met rijstnoedels, tamarinde, soyascheuten, jonge ajuin en pindanootjes. Lekker met kip, scampi’s of vegetarisch. De gebakken rijstschotels zijn in principe ook niet pikant. Kao Pad poo is gebakken rijst met crab en koriander. De heerlijke Tom Kha Kai, is een kippesoep op basis van een redelijke pittige zurige Tom Yam bouillon, maar is aangenaam zacht doordat kokosroom wordt toegevoegd. Hetzelfde geld voor de gele curry en de massaman curries (een echte stoofcurry van rundsvlees of kip met verse ananas en zoete aardappelen) die zoet en zacht zijn. Pad Pong Kerry Kung (in gele kerriepoeder gemarineerde scampi’s in de wok met roerei en uienringen) en Pad pong Nooj Maj Farang Kung (scampi’s met groene asperges in de wok met een eerderzacht sojasaus).
Zo tot zover …….. Mocht je in Brussel zijn dan verwelkom ik je graag in een van onze Thaise restaurants. Villa Thai of Le Thai. Eet smakelijk
Inderdaad,gewoon vragen naar fried rice,of flied lice zoals ze daaqr zeggen is nooit een probleem,is gewoon net als de nasi hier in holland
Tip, ooit eens gemerkt toen een Thaise voor ons bestelde:
“prik mai chai ” ook wel genoemd “farang style” of zoals dezelfde Thaise het noemde: ” no taste at all “
Ik zelf kan ook veel niet verdragen, geef dat altijd aan in het restaurant, tot nu toe, maken ze het altijd zoals ik het mag hebben. Geen probleem, gewoon aangeven en als het mogelijk is, dan maken ze het zoals je wilt.
Hallo Christina,
Meer dan voldoende keus hoor;
Vlees/vis/garnalen Nam manhoi (oestersaus)
Idem Kratiem Prik Thai (knoflook zwarte peper)
Idem Phad prieuw waan (zoet/zuur)
Phad Thai (noodles)
Kui tiaaw (noodles maar dan anders)
Khao Phad (gebakken rijst)
Mama (al dan niet met vlees/groente) = een noodle soep, die ook vaak “droog” wordt gegeten.
Sate
Loempia’s
Diverse gerechten met khaaw nieauw (kleef rijst)
Succes met je keus, maar de Thaise keuken zo divers dat je altijd wel wat lekkers kan eten.
Ik weet niet of het hier mag, anders per pb, ter info mijn vrouw heeft een afhaal restaurantje met een heel uitgebreide kaart, ook veel keus in niet pittig (kaart is ook 2 talig) we hebben diverse klanten gehad die onze kaart mee hadden op vakantie en in het restaurant aangeven wat ze willen eten.
Wellicht dat je je hier bij diverse Thaise restaurants “in leest” in wat je wilt eten, en dat ter plaatse besteld.
Veel plezier met je reis.
Martin
kook stukjes kip in cocos melk met beetje water met citroengras citroensap beetje suiker voeg verse gesneden groenten toe bind met wat rijstmeel als de groente bijtgaar is eet met rijst.
Geef bij uw bestelling in het restaurant aan “Mai phet”. Dat betekent zoiets als “not spicy”.
Een gerecht dat u zeker wel zult waarderen is “padthai”.
Mai pHet is “geen eend”, zonder aangeblazen H is het inderdaad niet spicy
Hallo, Eigenlijk is de vraagstelling niet goed, je kunt uiteraard een “thaise kooktechniek” gebruiken maar een echt Thais recept is het dan niet, wanneer de essentie moet worden weggelaten namelijk de pepers. Er is echter nog veel smaakvols te koken hoor, kijk op kookfora.
Veel succes en eet verder smakelijk. Je kunt leven zonder pepers
Sabine
Sabine:
pepers (de pepertjes die zo spicy zijn) zijn niet van oudsher in gebruik in de Thaise keuken.
Zoals je misschien wel weet is de oorsprong Zuid-Amerikaans en met name Chili ~ en daarom worden deze pepers ook Chilipepers genoemd.
Maar Thailand heet pas sinds enige decennia Thailand… Dus we moeten het eigenlijk over de Siamese keuken hebben…
Ik kan de pepers niet waarderen als smaakmaker. Hooguit in minieme hoeveelheden. Ik weet dat ik niet de enige ben die daar zo over denk. Ik zie het meer als aantasting van de smaak 🙂
In de meeste toeristische restaurants (en ook in ons thuisland) is het Thais eten aangepast aan de smaak van de westerlingen, ga je daarbuiten dan vind je de echte Thaise keuken waar de gerechten wel meestal erg heet (pet) kunnen zijn. Als je nu in zo’n restaurant gaat eten en je ziet op de menukaart iets dat je wel wil, vraag dan “mai pet khaa”. Als jouw man het vraagt, zegt ie: “mai pet kap”. Dan doen ze er geen chillie bij, mijn vrouw vraagt dat altijd voor mij en het is dan ook nooit pet. Als het dan toch eens pet opgediend wordt geef je het dan maar terug of leg je die kleine hete duveltjes gewoon opzij, zo simpel is het. Als je dan toch ’n gerecht te pakken hebt die naar jouw smaak te heet is, drink daar dan geen bier of wijn bij, maar eet rijst. Bier of wijn versterkt nog de pittige smaak 😉
als het te heet is,kun je het beste een slokje kokosmelk nemen,is het meteen over
en tenzij de pepers een allergische reactie oproepen, kun je natuurlijk ook jezelf gewoon aanleren om pittig te eten. Begin eens met een theelepeltje sambal in de soep. Beetje tabasco saus door je salade.
Voer het steeds verder op.
Nu kun je genieten zoals een Thai geniet 🙂
Vaak genoeg meegemaakt dat de kok(in) uit de keuken kwam om te zien wie toch die rare farang was die wel spicy thai food kon verdragen 🙂
Aanleren om pittig te eten? Je kan ook gewoon kiezen om het gerecht te proeven zoals het bedoeld is. Of -hooguit- de natuurlijke smaak iets te versterken; maar de smaak hoeft wat mij betreft niet te worden “omgegooid”. Ik weet dat anderen daar vaak anders over denken. Maar ik zie het nut niet.
Ik zie wel vaker in Azie en ook elders dat een gerecht vaak wordt overgoten met chilisaus of tomatensaus….. Zonde vind ik.
Ik zal aan mijn thaise vrienden hier vragen of ze recepten hebben,als ik ze heb zet ik ze wel online ! Groet; Andre Maijers/Den Helder/ Holland
Hartelijk bedankt voor al jullie fijne reacties. We hopen met december weer te gaan en zullen zeker gaan proberen wat meer dingen van de Thaise keuken te proeven.
padthai, kip met cashewnoten en ananas,rundsvlees met oestersaus en als niet zeker bent, zeg je no chilli
🙂