Welkom op Thailandblog.nl
Thailandblog is met 275.000 bezoeken per maand de grootste Thailand-community in Nederland en België.
Schrijf je in voor onze gratis e-mail nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
Nieuwsbrief
Taalinstelling
Koers Thai Baht
Sponsor
Laatste reacties
- Raymond: Beste Expat, wederom een voltreffer. Ben er ook eenmaal binnen geweest, en met hetzelfde gevoel als hier beschreven weer erg snel
- Peter (redactie): Er staat dan ook niet dat je alcohol moet drinken, maar wijn. En slechts zeer weinig (half tot een heel glas) en ook in combinatie
- Bert Vos: Heel goed en treffend omschreven. Kan ik deze column in een word-document van je krijgen? Alvast bedankt. Gr. Bert. bert.v@kpn
- Kees: Dit advies staat een beetje in contrast met het advies dat de laatste jaren steeds duidelijker doorklinkt: beter helemaal geen alc
- Werner: Beste Annemarie, Kan je ons dan eens verduidelijken wanneer de wisselkoers wel gunstig is om geld over te maken naar Thailand?
- Erik Kuijpers: Annemarie, blij te horen. Overigens is dit het antwoord op persoonlijke vragen van iemand; jouw situatie kan geheel anders zijn. E
- Hanso: Dank voor jullie reakties. Heb besloten om (zoals Henk) zelf naar immigratie te gaan. Ik ga ruim van te voren. Mocht het dan teg
- William-Phuket: Dat ( kwaliteit-) toonaangevers door de tijd met hulp van subsidies links of rechts worden ingehaald door nieuwe concurenten is va
- Annemarie: Wij waarderen de informatie van meneer Kuijpers, echter we handelen er niet naar. Als de Thaise overheid ons wil gaan belasten da
- Eddy: Je moet letten op de naam aan het eind van het regionale kantoor. Alle regionale kantoren hebben een nummer zoals “Regio
- Lung addie: Chumphon Revenue Office: Chakkri Praphat Rd Tha Ta Pao, M uang Chumphon, Chumphon, 86000 De Chakkri Praphat Rd is de Naiti
- Henk: Eugeen, dat is wat ik eerder als ‘methode’ 3 heb aangegeven. Moet iedereen uiteraard zelf weten wat ie met zijn geld d
- Henk: Zo goed als elke Thaise bank heeft een app. Een van de mogelijkheden van die app is dat je zonder ‘pinpas/ATM card’ ge
- Henk: Nou ja, dat is een mogelijkheid- de boel uit handen geven. Je kunt het betalen, dus waarom niet? Overigens, waarom wel? Ik ga die
- RonnyLatYa: Was ik vergeten, maar zal het alsnog vermelden (er nogal wat die met die incheck fobie zitten… ;-) ) Ik had me dus een N
Sponsor
Weer in Bangkok
Menu
Dossiers
Onderwerpen
- Achtergrond
- Activiteiten
- Advertorial
- Agenda
- Belastingvraag
- Belgie vraag
- Bezienswaardigheden
- Bizar
- Boeddhisme
- Boekrecensies
- Column
- Coronacrisis
- Cultuur
- Dagboek
- Dating
- De week van
- Dossier
- Duiken
- Economie
- Een dag uit het leven van…..
- Eilanden
- Koh Adang
- Koh Chang
- Koh Hong
- Koh Jum
- Koh Khao Yai
- Koh Kood
- Koh Landing
- Koh Lanta
- Koh Larn
- Koh Libong
- Koh Lipe
- Koh Madsum
- Koh Mor
- Koh Phangan
- Koh Phayam
- Koh Phi Phi
- Koh Phra Thong
- Koh Racha Noi
- Koh Samae San
- Koh Samet
- Koh Samui
- Koh Si Chang
- Koh Talu
- Koh Tao
- Koh Tarutao
- Koh Tup
- Koh Yao Noi
- Kok Mak
- Phuket
- Eten en drinken
- Evenementen en festivals
- Balloon Festival
- Bo Sang Umbrella Festival
- Buffalo-races
- Chiang Mai Flower Festival
- Chinees Nieuwjaar
- Full Moon Party
- Kerst
- Lotus festival – Rub Bua
- Loy Krathong
- Naga Fireballs Festival
- Oud & nieuw viering
- Phi Ta Khon
- Phuket Vegetarian Festival
- Rocket festival – Bun Bang Fai
- Songkran – Thais nieuwjaar
- Ubon Ratchathani Candle Festival
- Vuurwerk festival Pattaya
- Expats en pensionado
- AOW
- Autoverzekering
- Bankzaken
- Belasting Nederland
- Belasting Thailand
- Belgische ambassade
- Belgische belastingdienst
- Bewijs van leven
- DigiD
- Emigreren
- Geld overmaken
- Huis huren
- Huis kopen
- In memoriam
- Inkomensverklaring
- Koningsdag
- Kosten van levensonderhoud
- Nederlandse ambassade
- Nederlandse overheid
- Nederlandse Vereniging
- Nieuws
- Overlijden
- Paspoort
- Pensioen
- Rijbewijs
- Uitkeringen
- Verhuizingen
- Verkiezingen
- Verzekeringen algemeen
- Visa
- Werken
- Ziekenhuis
- Zorgverzekering
- Flora en fauna
- Foto van de week
- Gadgets
- Geld en financiën
- Geschiedenis
- Gezondheid
- Goede doelen
- Hotels
- Huizen kijken
- Isaan
- Khun Peter
- Koh Mook
- Koning Bhumibol
- Leven in Thailand
- Lezersinzending
- Lezersoproep
- Lezerstips
- Lezersvraag
- Maatschappij
- Martkplaats
- Medisch toerisme
- Milieu
- Nachtleven
- Nieuws uit Nederland en Belgie
- Nieuws uit Thailand
- Ondernemers en bedrijven
- Onderwijs
- Onderzoek
- Ontdek Thailand
- Opinie
- Opmerkelijk
- Oproepen
- Overstromingen 2011
- Overstromingen 2012
- Overstromingen 2013
- Overstromingen 2014
- Overwinteren
- Politiek
- Poll
- Reisverhalen
- Reizen
- Relaties
- Shoppen
- Social media
- Spa & wellness
- Sport
- Steden
- Stelling van de week
- Stranden
- Taal
- Te koop
- TEV-procedure
- Thailand algemeen
- Thailand met kinderen
- Thailand tips
- Thaise massage
- Toerisme
- Uitgaan
- Valuta – Thaise Baht
- Van de redactie
- Vastgoed
- Verkeer en vervoer
- Visum Kort Verblijf
- Visum lang verblijf
- Visumvraag
- Vliegtickets
- Vraag van de week
- Weer en klimaat
Sponsor
Disclaimer vertalingen
Thailandblog maakt gebruik van automatische vertalingen in meerdere talen. Gebruik van vertaalde informatie is op eigen risico. Wij zijn niet verantwoordelijk voor fouten in de vertalingen.
Lees hier onze volledige disclaimer.
Auteursrechten
© Copyright Thailandblog 2024. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld, berusten alle rechten op informatie (tekst, beeld, geluid, video, etc.) die u op deze site aantreft bij Thailandblog.nl en haar auteurs (bloggers).
Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere manier dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Thailandblog.
Het linken en verwijzen naar de pagina’s op deze website is wel toegestaan.
Home » Lezersvraag » Wat is die olie-achtige substantie om eten pittiger te maken?
Beste lezers,
Een paar weken geleden weer thuis gekomen van mijn 5e bezoek aan Thailand, wederom een geweldige vakantie gehad. Bij de vele eetgelegenheden kwamen we een soort olie-olie-achtige substantie tegen om het eten pittiger te maken. Er zaten van ringetjes van pepertjes in.
Ik vond dit erg lekker en zou dit graag zelf maken maar weet niet wat de samenstelling is. Kan iemand mij hier het recept van geven?
Zal wel niet heel ingewikkeld zijn maar wil toch graag weten hoe het gemaakt wordt.
Bij voorbaat dank!
Elles
Over deze blogger
- Ingezonden Bericht
Lees hier de laatste artikelen
Oudere postings van deze blogger
- Leven in Thailand21 december 2024Je maakt van alles mee in Thailand (195)
- Lezersvraag21 december 2024Kun je een bewijs van een Thais adres in het Engels krijgen voor een Belgische bankrekening?
- Lezersvraag21 december 2024Hoe kun je als expat in Thailand omgaan met crypto?
- Lezersinzending19 december 2024Japanse autoverkopen dalen in Thailand, terwijl Chinese auto’s marktaandeel winnen (lezersinzending)
Nam Plik Nam Plaa, heel simpel, beetje limoensap, fijn gesneden verse Thaise rawit peper en een beetje vissaus! Eet smakelijk.
Beste Elles dat is azijn met chilipeper.
Groetjes Cees Roi-et
Helaas Ces er zit absoluut geen azijn in maar vissaus.
Elles, het betreft hier “nam prik” is heel eenvoudig te maken,
Even googlen, kan bijvoorbeeld met ;
4 rode pepers
2 el vissaus
1 limoen (uitgeperst)
1 el lichte basterdsuiker
1 teen knoflook…. succes !
Hi,
Ja dat is echt lekker en zo simpel.
Vis saus
Lombok in ringetjes snijden
Lemon
Witte suiker
alles naar smaak, maximaal 2 dagen bewaren.
Smakelijk
Bakje olijfolie ,teentje knoflook en rood pepertje snijden is alles wat er in zit
Beste Truus
Olijfolie wordt hier in Thailand enkel door “Farang” gebruikt wegens te duur. In de traditionele Isankeuken gebruikt men zelfs helemaal geen olie. (ook wegens te duur)
Dag Elles,
IK denk dat je bedoelt de bekende Phrik Mam Pla (letterlijk vertaald spicy fish water).
Ongeveer 2/3 deel fish sauce, 1/3 deel limoensap, en natuurlijk kleine rode chilipeper in zeer dunne schijfjes. Is inderdaad heerlijk om het gerecht wat meer pit te geven. Is heerlijk ook op gebakken rijst, door deverfrissende limoensap…..Gisteren had ik nog een klant (ik noem toch maar even ons restaurant Villa Thai in Brussel), die twee van die potjes gebruikten en dat nog wel op een rode curry en laab kai (heerlijk kipsalade van de regio Isaan)…. Smakelijk
Frank
Ja, inderdaad, vissaus, chili, kleine schijfjes limoen, knoflook(gesneden)Onze thaise vrienden doen vaak een klein gesnipperd chalotje erdoor. Ook heerlijk op witte rijst. De smaak kan ( in nederland) varieren ivm keus v vissaus.
Tikfoutje….Phrik Nam Pla (Nam met een N)
Uh das gewoon olie met pepertjes
De naam is prik nam pla
http://thai-fresh.com/2009/08/nam-pla-prik-thai-chillies-and-fish-sauce/
http://importfood.com/recipes/tablecondiments.html
Groetjes.
Prik nam pla is scherp pittig en lekker van smaak. Als je bv sambal eet dan heb je na een uur nog een wrang gevoel in je mond. Bij de prik nam pa is het direct na het eten de smaak in je mond verdwenen, en heb je geen nadorst.
Vissaus en limoemsap en rode en groene pepertjes. Ik noem het altijd maar heetmakertjes. Als er van het vocht nog wat over is drink ik het vaak gewoon op. Lekker hoor.
Wat mij bij (Nederlandse) recepten met pepertjes altijd opvalt is dat er meestal bij staat: ‘Zaadlijsten verwijderen.’ In Thailand heb ik eigenlijk nog nooit Prik Nam Pla gekregen zónder zaadjes. Is er een reden waarom dat verwijderen in Nederland wel gebruikelijk is?
…meeste Nederlanders vinden pepers zonder zaden pittig genoeg.
Wanneer je het pittiger wilt laat je ze zitten….
Bedankt voor de reacties!
Ik wist niet zeker wat het was maar nu ga ik dit zeker ook thuis proberen te maken. Nogmaals bedankt!
Ik lees diverse recepten hoe je prik nam pla maakt, daarvoor bedankt.
Maar wat ik ook graag wil weten, hoe lang is het houdbaar?
Iemand schreef maximaal twee dagen bewaren.