Lezersvraag: Is er een Nederlandse bakker in Bangkok?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
25 mei 2015

Beste lezers,

Kan iemand mij vertellen of er een Nederlandse bakker is gevestigd in Bangkok? Mijn Thaise vriendin is gek op Nederlandse volkoren broodjes
maar kan ze in haar woonplaats Samut Sakhon niet krijgen.

Ik denk dat bruin brood sowieso moeilijk is te krijgen in Thailand.

Met vriendelijk groet,

Lupus

Over deze blogger

Ingezonden Bericht

11 reacties op “Lezersvraag: Is er een Nederlandse bakker in Bangkok?”

  1. Marcel zegt op

    Een Nederlandse bakker durf ik niet te zeggen. In de foodcourt van Siam Paragon zit wel een hele goede bakker, met volkoren broodsoorten die erg op die van ons lijken.

  2. Cees zegt op

    Of een broodbakmachine en zelf bakken, gaat perfect.

    Succes Cees

  3. erik zegt op

    Goed bruin brood hebben zij ook bij FOODLAND ,maar je moet er wel vroeg komen,want later zijn zij snel uitverkocht.

  4. compuding zegt op

    Ja er is er een achter de kaosanroad, de man is een geboren Utrechter, en is getrouwd met een Thaise.
    Hij heeft zelf gebakken broodjes en pizza’s.
    Wanneer je de soi inloopt waar ook Kawin Place Guesthouse is, dan ga je rechts af loop ongeveer 300 meter en je ruikt het brood al. Het is een rustige plek en zit buiten op een binnenplaats

    compuding

    • Gringo zegt op

      zou wel handig zijn als je de naam van deze bakkerij kunt vertellen met mogelijk een preciezer adres!

      • compuding zegt op

        Ik heb nooit zo op de naam gelet ik kwam er ook per ongeluk binnen. Ik heb op google earth gekeken maar zelfs de soi naam werd niet getoont
        sorry maar ik weet niet meer

  5. Aschwin zegt op

    Geen Nederlandse bakker, maar wel lekker en diverse soorten brood. in de kelder van het Central Rama9 winkelcentrum (hoek Rama 9 en weg naar Ratchada) bij supermarkt Tops. Halte van MRT (metro) bij het winkelcentrum.

  6. Peter@ zegt op

    Bij Tops verkopen ze ook heerlijk bruin brood.

  7. Nonkelwin zegt op

    Aan Cees,

    Stel dat je zo een broodbakmachine meeneemt naar Thailand, waar haal je dan de ingredienten op de locale Thaise markt?
    Nog nooit een pak volkorenbloem gezien.

  8. lung addie zegt op

    Ik was het “7/11″ brood snel beu. Waar ik woon is geen ander brood te koop, behalve 45km verder in Chumphon. Heb me dus in Thailand een broodmachiene aangeschaft, kostprijs 10.000THB, wel een goede, geen rommel en ben daar ZEER tevreden over. Je moet die niet uit je thuisland meeslepen want ze zijn hier te koop in de groetere electrozaken, indien ze deze niet hebben bestellen ze er wel een. Je eigen voorkeur van bloemmix, zout, suiker, vetstof, gist, water erin en 4 uur later heb je een perfect broodje. Je kan zelfs rozijnen, fruit …. toevoegen, een tiental programmas beschikbaar !

    Ingredienten kopen geen enkel probleem in Thailand:
    Makro en Lotus: witte bloem ( 65THB/kg ) en instant gist
    Food Supply : volkoren bloem

    Meerdere levernaciers van bakkerijgrondstoffen zijn er waar je via internet kan bestellen en thuis geleverd worden via de post. Even googelen,” bakkerijgrondstoffen in Thailand ” en je hebt ze : oa Anima International Bangkok. Er is ook een grote leverancier in Chiang Mai, Koh Samui ( Lamai 100m voorbij de post ) en waar je via internet alles kan bestellen.

    Smakelijk, wat gaat er ’s ochtends boven een zelf gebakken vers broodje?

    Lung addie

  9. Martin zegt op

    Ik heb gisteren een heerlijk volkoren zuurdesem brood gebakken van 3 kg. Waarschijnlijk ben ik de enige in thailand die dat recept gebruikt? Voor mensen die bereid zijn de handen uit de mouwen te steken volgt hieronder het recept.
    1kg volkorenmeel{of variatie van beschikbaarheid of voorkeur: 300gr pompernikkel-700 gr. volk.m.,of dark rye floor, zemelen(wheat germ)}
    100 gr haver, 100 gr tarwe, 100 gr gerst, 100 gr rogge.Deze ingredienten zijn niet altijd te verkrijgen. voor haver kun je ook de havervlokken gebruiken(Tops),Tarwekorrels uit australie zijn vaak te verkrijgen in de groothandel voor de bakkerij, evenals diverse meelsoorten.Iedere stad heeft wel een of meerdere van die zaken.
    4 eetlepels lijnzaad
    2 eetlepels sesamzaad
    2 eetlepels zonnebloempitten
    2 eetlepels stroop(indien voorr.?), of 1 eetlepel honing.
    Koffielepel zout
    2 eieren
    750 CC lauw water
    Eindje(zuurdesem)250 gram. Een eindje heb je nodig voor de zuurdesem. kun je zelf de eerste keer aanmaken. Doe wat meel in een kommetje, voeg wat water toe en omroeren. 1 dag laten staan op een warme plek, herhaal dit een paar keer(meel toevoegen) en na enkele dagen heb je zuurdesem. kun je bewaren in de vriezer en 1 dag voor gebruik laten ontdooien en wat meel en water toevoegen en goed roeren, zuurstof toevoegen nodig voor de ontwikkeling van de zuurbacterien.

    Zet de broodvorm in de oven, 50 graden en voeg wat boter toe om deze te laten smelten.
    De granen net bedekt met water aan de kook brengenen ongeveer 15 minuten zachtjes verder laten koken. al het water moet dan in de korrels zitten. Het zout kunt U reeds aan de korrels toevoegen, de zoutsmaak zit dan in de korrel en remt de gisting van het brooddeeg niet af. Even laten afkoelen.
    Het meel vermengen met sesamzaad, lijnzaad, zonnebloempitten en e.v. havermoutvlokken. droog mengen gaat gemakkelijk!
    Voeg de korrels toe, goed mengen met stevige grote lepel in een ruime kom.
    Kuil in deeg maken, eindje toevoegen, eieren en een deel van het lauwe water, weer goed mengen met grote lepel, steeds een beetje water toevoegen totdat het deeg in een stevige brij verandert.
    Neem de broodvorm uit de oven en de gesmolten boter goed uitwrijven in de vorm.
    Neem nu een nieuw eindje af van ongeveer 250 gr(voor 1,5 kg. brood) en vul de broodvorm met het deeg, tot ongeveer 2,5 cm onder de rand.
    Laat het deeg rijzen, ongeveer 6 uur, kan ook langer of korter al naar gelang het brood gerezen is, op een warme plek, ideaal is 29 graden Celcius,gebruik eventueel de restwarmte van de oven.
    Baktijd is, afhankelijk van de hoeveelheid cq grootte van het brood 1 uur, 165 gr. Celsius of een beetje meer. Bak je te lang of de temperatuur is te hoog dan wordt het brood te hard en te droog.
    Neem het brood uit de vorm en laat het een 15 minuten in de nog warme oven nadrogen.

    Hoe meer het brood gerezen is, des te luchtiger zal het zijn. Om het brood aan te snijden heb je een scherp kartelbroodmes nodig. Met de hand snijden vergt even wat moeite om het juiste gevoel te krijgen.Kan ook met een “stevige” snijmachine.

    Ben je voorstander van een iets lichter brood, kun je minder korrels toevoegen, en/of per kg meel 250 gr witmeel toevoegen.
    Heb je een voorkeur voor een hardere korrel in het brood, kook de korrels dan wat korter, of langer voor een zachte korrel.
    Variaties naar voorkeur: toevoegen rozijnen, of noten of 2 grote uien toevoegen, klein gesneden en vers of uitgekookt spek, 200 gr per kg meel, hmmm!
    Kijk ook eventueel op internet naar zelf brood bakken voor andere variaties.Besef wel dat bovenstaand recept min of meer uniek is!
    Mocht U interesse hebben in een thaise vertaling van dit recept, dan kunt U bellen +66870522818.

    Veel succes ermee!

    Veel succes


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website