Beste lezers,
Al een tijdje geleden heb ik voorgesteld Limburgs ‘zoervleesch’ te maken tijdens mijn vakantiereis naar Hua Hin. Ik ben nog steeds bereid om ingrediënten mee te nemen en eventueel dit heerlijke gerecht te bereiden.
Zijn er mensen die een restaurant hebben in Hua Hin en interesse hebben?
Ik ben touringcarchauffeur en had ook een restaurant in Brunssum (L). Ben dus ook hobbykok. Wij komen met 3 personen, mijn echtgenote sinds 41 jaar, onze kleinzoon van 13 en mijzelf.
Wij huren een appartement in Hua Hin voor 2 weken en ik zou het heel leuk vinden om een kleine bijdrage te leveren aan culinair Hua Hin, speciaal voor Limburgers, maar ook voor anderen.
Wat ik kan meenemen is: 5x peperkoek, 5x appelstroop en een speciale mix om zuurvlees snel te bereiden.
Geen kosten! Enkel een biertje en misschien wat tips van locals.
Heeft iemand interesse? Laat wat weten.
Ger Hubbers
Over deze blogger
Lees hier de laatste artikelen
- Cultuur24 november 2024Gedicht v/d week: De stilte van een oranje ochtend
- Leven in Thailand24 november 2024Je maakt van alles mee in Thailand (180)
- Lezersvraag24 november 2024Legalisatie handtekening van mijn Thaise vrouw voor volmacht (Nederlandse) notaris?
- Lezersvraag24 november 2024Hoe regel ik een huwelijk in Thailand en breng ik mijn partner naar België?
Hallo Ger,
ik zag dat je ook een restaurant in Brunssum had. Mag ik vragen welke dat was.
Voor de appelstroop (Canisius?) en het zoërvleis (de spelling is afhankelijk van de Limburgse regio) hou ik mij aanbevolen. Na 16 jaar in Venlo en 4 jaar in Maastricht (de Limburger) is een echte Limburgse hap uiterst welkom. Wellicht nog een plak gebakken karboët?
Ik had de Big Rib in Brunssum tot 2009 . Rumpenerstraat , is door mij verkocht omdat het een franchising was en ik geen andere gerechten mocht creëren en verkopen .
Bij deze .
Die kende ik wel, heb zelf een Thais restaurant “Thai Food Expres” in Brunssum. Heb hem sinds vorig jaar verpacht en woon nu permanent in Thailand. Ben ook wel eens geregeld in Hua Hin.
Dus wie weet zien we elkaar wel eens
Ik maak het regelmatig hier in Rayong. Stroop en peperkoek neem ik dan mee uit Nederland. Alleen het vlees (diepvries)komt hier van de Makro en je moet goed uitkijken dat je echt blokjes vlees koopt, meestal is het rundvlees flinterdun gesneden.
Sawadee Ger,
Ik heb een restaurant tussen Hua Hin en Cha-am vlak bij het Novotel. Bij ons staat al wel Stoofvlees op het menu maar nog geen limburgs zoervleesch. Je bent van harte welkom in restaurant ” Aroi Dee” en het pilsje staat al koud.
Groetjes Peter
Super een reaktie te krijgen , wat ik mee kan nemen is 5x peperkoek en 5 maal appelstroop .
Ook neem ik mee een speciale kruidenmix zodat rundvlees niet lang van te voren hoeft te worden gemarineerd , 3 uurtjes stoven is voldoende , afhankelijk van de kwaliteit .
Laat maar wat weten .
Groetjes ,
Ger
hoi Ger. wanneer ben je hier? je kan me bellen op 0878025144? wij zijn elke dag geopend dus het kan altijd. als we een datum hebben kunnen misschien de mensen die willen proeven dan naar ons restaurant komen.
groetjes peter
Hallo Peter ,
Ik noteer jouw tel.nr. en zal na aankomst een sms sturen.
Wij hopen 3 mei 2014 vanuit Bangkok met de bus aan te komen .
Wij verblijven in Tira Tiraa appartments .
Lijkt me een goed idee !
Ik kan dan voor 5 kilo rundvlees ingredienten meenemen .
Jij zorgt dan voor het vlees ?
Als het gerecht klaar is ,zal het ong. 10 kilo zijn .
Groetjes ,
Ger
Hoi Peter ,
Ik wil nog een keer reageren op jouw mail ; je vroeg mij een datum te prikken zodat we een afspraak kunnen maken om bij jou een keer te koken .(zuurvlees).
Wij komen dus 3 mei a.s. aan en misschien moeten wij een paar dagen acclimatiseren .
Het maakt mij niet zo veel uit , maar we kunnen een en ander misschien op woensdag 7 mei of de volgende dag of zelfs daarna , kijk maar hoe het jullie uitkomt als het nog serieus is , ik heb 2 weken de tijd .
Krijg je ook tijd om eventueel vrienden en gasten uit te nodigen .
In de blog staat iemand die Chelsea heet , mogelijk wil zij uitgenodigd worden .
Mijn kosten zijn natuurlijk 0 ,- bath , het is nu mijn hobby , thuis heb ik voor collegae een woonkamerrestaurant .
Het enige wat zou kunnen is afgehaald worden in HuaHin of een juiste beschrijving van de route en vervoersmogelijkheden naar jouw restaurant .
Ik heb ong. 3 uren nodig voor de bereiding .
Indien toegestaan mag je ook direkt mailen naar ‘[email protected] ‘
Ik verheug me op een leuke dag ,ook namens mijn echtgenote en meereizende kleinzoon .
Groetjes ,
Ger Hubbers
In Hua Hin is een restaurant genaamd the Windmill. Dit wordt door een Limburger uit Heerlen, als ik het me goed herinner, bedreven. Ik kan eens vragen of hij interesse heeft.
Hoi Sjaak ,
Laat maar war weten .
Ger
Ger,
Tot nu toe ben ik nog niet in de stad geweest en heb niet kunnen vragen. Een andere Limburgse kennis van mij komt er wel eens en zal voor mij vragen. Hij is een zoervleesch-kenner… Hij vertelde mij dat hij dit thuis altijd met paardenvlees maakt… Dat zullen dan hier wel niet veel mensen eten…Ik wacht af.. zodra ik wat weet, post ik het hier. Wanneer kom je naar Hua Hin? Ik heb dat niet kunnen vinden.
Beste Ger,
Ik hou mij aanbevolen om deel te mogen nemen aan dit heerlijke Limburgse gerecht.
Ik ben weliswaar geen Limburger , maar van mijn vele bezoeken in het verleden aan Maastricht is de smaak van dit heerlijke vleesgerecht op mijn harde schijf ingekerfd.
Ik ben al 8 jaar Thailand niet uitgeweest dus een vernieuwde kennismaking zou een feestje zijn.
Chelsea
Hoi , leuk een reaktie te krijgen .
Ik kom met echtgenote en kleinzoon naar HuaHin voor 2 weken .
Met zoveel reakties had ik niet gerekend , maar ik wil een ieder tegemoet komen .
Misschien kontakt opnemen met de andere blogcollega’s .
De voorraad die ik kan meenemen is natuurlijk begrenst .
Ger .
Hallo Chelsea ,
Je zou kontakt op kunnen nemen met Peter , meer weet ik niet .
Groetjes
Ger
beste ger je kunt me van alles meebrengen uit limburg ik woon zelf in pakchoing korat
Hoi Maurice ,
Ik ben nieuw , dus waar is Pakchoing Korat ?
Zeg maar wat je zou willen , enkel legaal natuurlijk .
Ger