Welkom op Thailandblog.nl
Thailandblog is met 275.000 bezoeken per maand de grootste Thailand-community in Nederland en België.
Schrijf je in voor onze gratis e-mail nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
Nieuwsbrief
Taalinstelling
Koers Thai Baht
Sponsor
Laatste reacties
- Tino Kuis: Nog een paar voorbeelden van Thais sarcasme กระผมครับ kraphom khrab (lage, stijgende, hoge toon) is een R
- Rob V.: Zeker, lichaamstaal en de toon waarop je iets zegt helpt erg op duidelijk te maken dat iets sarcastisch is. Ik heb Tino al meer da
- Peter (redactie): ja, lichaamstaal is namelijk ook belangrijk bij sarcasme. Als je iets zegt met een ondeugend lachje erbij dan weet men genoeg. Daa
- Tino Kuis: Sarcasme in het Thais is ประชดประชัน prachot prachan (tonen laag, hoog, laag, midden) Thais kunnen net z
- Rick: Dus standaard een samenvatting eronder? En bij de korte verhalen misschien een langere versie voor wie graag wat meer leest? I
- peter: dat is goed Ed alvast bedankt ,helaas kan ik niks aanbieden want ik drink alleen water met wat zeezout. mijn telefoonnummer is:
- peter: Bedankt voor je altijd heldere kijk op de zaken in Thailandblog Eric. Helaas is de medemens in het algemeen niet zo geinteresee
- peter: Bedankt Alphonse Wijnants ,inderdaad ik ben na jaren begonnen met opruimen en dingen wegdoen wat een goed gevoel gaf. In Nongth
- Jan Beute: En wanneer is dat dan geweest Willem, want nog niet zo lang geleden zijn de regels aangaande het openen van een bankrekening veran
- Rudy: Bedankt voor de uitleg!
- peter: Bedankt Roelof voor de ondersteuning,ik moet het in Thailand redden daar ik hier naartoe ben verhuisd. Door diabetus en scheve r
- Peter (redactie): Beste HugoV, je zit er volledig naast. Lees mijn reactie hieronder. Als je een beetje handig bent met ChatGPT, kun je veel. Ik zal
- Rick: Beste Hugo, waar komt al dat venijn vandaan? Maar ok. In antwoord op je tamelijk agressieve, zwaar overspannen en volledig mis
- Jack: Onze samenleving was zo eind van de 19e eeuw tot onze voorvaderen zich uit deze situatie wisten te knokken door de vorming van vak
- Peter (redactie): Beste Rick, In minder dan 1 minuut gemaakt met ChatGPT: Een jaar geleden stapte ik in het vliegtuig. Weg van Nederland, op z
Sponsor
Weer in Bangkok
Menu
Dossiers
Onderwerpen
- Achtergrond
- Activiteiten
- Advertorial
- Agenda
- Belastingvraag
- Belgie vraag
- Bezienswaardigheden
- Bizar
- Boeddhisme
- Boekrecensies
- Column
- Coronacrisis
- Cultuur
- Dagboek
- Dating
- De week van
- Dossier
- Duiken
- Economie
- Een dag uit het leven van…..
- Eilanden
- Koh Adang
- Koh Chang
- Koh Hong
- Koh Jum
- Koh Khao Yai
- Koh Kood
- Koh Landing
- Koh Lanta
- Koh Larn
- Koh Libong
- Koh Lipe
- Koh Madsum
- Koh Mor
- Koh Phangan
- Koh Phayam
- Koh Phi Phi
- Koh Phra Thong
- Koh Racha Noi
- Koh Samae San
- Koh Samet
- Koh Samui
- Koh Si Chang
- Koh Talu
- Koh Tao
- Koh Tarutao
- Koh Tup
- Koh Yao Noi
- Kok Mak
- Phuket
- Eten en drinken
- Evenementen en festivals
- Balloon Festival
- Bo Sang Umbrella Festival
- Buffalo-races
- Chiang Mai Flower Festival
- Chinees Nieuwjaar
- Full Moon Party
- Kerst
- Lotus festival – Rub Bua
- Loy Krathong
- Naga Fireballs Festival
- Oud & nieuw viering
- Phi Ta Khon
- Phuket Vegetarian Festival
- Rocket festival – Bun Bang Fai
- Songkran – Thais nieuwjaar
- Ubon Ratchathani Candle Festival
- Vuurwerk festival Pattaya
- Expats en pensionado
- AOW
- Autoverzekering
- Bankzaken
- Belasting Nederland
- Belasting Thailand
- Belgische ambassade
- Belgische belastingdienst
- Bewijs van leven
- DigiD
- Emigreren
- Geld overmaken
- Huis huren
- Huis kopen
- In memoriam
- Inkomensverklaring
- Koningsdag
- Kosten van levensonderhoud
- Nederlandse ambassade
- Nederlandse overheid
- Nederlandse Vereniging
- Nieuws
- Overlijden
- Paspoort
- Pensioen
- Rijbewijs
- Uitkeringen
- Verhuizingen
- Verkiezingen
- Verzekeringen algemeen
- Visa
- Werken
- Ziekenhuis
- Zorgverzekering
- Flora en fauna
- Foto van de week
- Gadgets
- Geld en financiën
- Geschiedenis
- Gezondheid
- Goede doelen
- Hotels
- Huizen kijken
- Isaan
- Khun Peter
- Koh Mook
- Koning Bhumibol
- Leven in Thailand
- Lezersinzending
- Lezersoproep
- Lezerstips
- Lezersvraag
- Maatschappij
- Martkplaats
- Medisch toerisme
- Milieu
- Nachtleven
- Nieuws uit Nederland en Belgie
- Nieuws uit Thailand
- Ondernemers en bedrijven
- Onderwijs
- Onderzoek
- Ontdek Thailand
- Opinie
- Opmerkelijk
- Oproepen
- Overstromingen 2011
- Overstromingen 2012
- Overstromingen 2013
- Overstromingen 2014
- Overwinteren
- Politiek
- Poll
- Reisverhalen
- Reizen
- Relaties
- Shoppen
- Social media
- Spa & wellness
- Sport
- Steden
- Stelling van de week
- Stranden
- Taal
- Te koop
- TEV-procedure
- Thailand algemeen
- Thailand met kinderen
- Thailand tips
- Thaise massage
- Toerisme
- Uitgaan
- Valuta – Thaise Baht
- Van de redactie
- Vastgoed
- Verkeer en vervoer
- Visum Kort Verblijf
- Visum lang verblijf
- Visumvraag
- Vliegtickets
- Vraag van de week
- Weer en klimaat
Sponsor
Disclaimer vertalingen
Thailandblog maakt gebruik van automatische vertalingen in meerdere talen. Gebruik van vertaalde informatie is op eigen risico. Wij zijn niet verantwoordelijk voor fouten in de vertalingen.
Lees hier onze volledige disclaimer.
Auteursrechten
© Copyright Thailandblog 2024. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld, berusten alle rechten op informatie (tekst, beeld, geluid, video, etc.) die u op deze site aantreft bij Thailandblog.nl en haar auteurs (bloggers).
Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere manier dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Thailandblog.
Het linken en verwijzen naar de pagina’s op deze website is wel toegestaan.
Home » Lezersvraag » Lezersvraag: Waar kunnen wij bruin bier kopen?
Lezersvraag: Waar kunnen wij bruin bier kopen?
Beste lezers,
Simpel vraagje, na het lezen van het artikel over biercultuur. Waar kunnen wij een goed bruin biertje kopen en betaalbaar, om onze stoverij mee klaar te maken?
We wonen niet in Pattaya, Phuket of Bangkok.
Of heeft iemand andere tips?
Merci,
Groet,
Jean Bernard
Over deze blogger
- Ingezonden Bericht
Lees hier de laatste artikelen
Oudere postings van deze blogger
- Lezersinzending1 januari 2025Waarom ik soms niet van Thailand hou (lezersinzending)
- Lezersinzending1 januari 2025Nieuwjaar: een Artificiële Farce (lezersinzending gemaakt met ChatGPT)
- Lezersvraag1 januari 2025Met welke app kan ik in Thailand een QR-code scannen en betalen?
- Lezersvraag1 januari 2025Aanschaf goede IPTV-box voor smart Samsung TV in Thailand
Jean Bernard,
Het enige bruin bier dat ik ken is Lao dark maar de smaak ken ik niet.
Smakelijk
Sven
Beste Sven en Jean Bernard,
ik gebruik het bruine Lao bier om stoverij te maken. Kan je zowat overal kopen: Makro, Big C, Tesco…..Om het gewoon te drinken koop ik het niet: is niet mijn smaak, enkel om te koken.
Laat je boter smelten in de pot doe er je stoverij vlees in wat bruine suiker en uien bij even mengen en doe er gewoon bier bij dan kom je aan het zelfde resultaat, smakelijk.
Big C en Makro verkopen Belgische biertjes
Beste,
Ik zat met hetzelfde probleem. In België gebruiken wij altijd bruin tafelbier. Heel lekker, niet duur, en overal te vinden. Maar niet te verkrijgen in Thailand.
De eerste keer hier dan maar bruine Leffe gebruikt. Lekker, maar veel te duur hier om stoofvlees mee te maken. Toen heb ik Franziskaner Weissbier Dunkel gevonden. Een Duits bruin bier dat sterk aan ons tafelbier doet denken. Stond in de Makro aan 119 THB voor een halve liter geprijsd, dus dat valt wel mee.
De smaak van mijn stoofvlees was wel dik in orde. Zelfs beter dan met die Leffe. Een beetje zoeter ook.
PS: Ik wou anders ook nog wel, de hier eerder genoemde, bruine Laos proberen, maar die is zelfs nog iets duurder en ik ben vanaf nu gewonnen voor die Duitser.
In navolging van mijn vorig bericht een link naar een foto van dat Duitse bier.
Ik weet niet of dit geplaatst mag worden?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10220282771754169&set=a.10220282771154154&type=3&theater
Gebruik Beer Lao (Dark). Een paar jaar geleden, tijdens een tripje naar Laos,in Luang Prabang kwam ik in een belgisch restaurant terecht waar ze buffelstoverij maakten met bruine Beer Lao, heerlijk !!!
Ik haal het bij Tesco.
Succes
Limcharoen in Mahasarakham zijn veel soorten Bieren uit Belgie te koop,
ik gebruik regelmatig Kasteel donker
Probeer eens te bellen ( in Thais )098 6653645 of 043 721043.
Dat gaat een kostelijke stoverij worden…..
Lekker eten mag iets kosten,,,,toch voor een bourgondische Belg. En idd, bruin Kasteelbier is een uitstekende keuze. Ik gebruikte dit vroeger steeds in Belgenland, toen het Pied Boeufbier bijna niet meer te vinden was.
Bruin en blond tafelbier verkrijgbaar in elke Colruyt hoor.
Ook verkrijgbaar in Tesco is ‘Kaiserdom dark lager’ in blik van 500 ml. Prijs 129 Baht/500 ml. Maar geen ervaring met dit merk. Privaatbrouwerij Bamberg Duitsland. Maar 2 flesjes ‘Lao dark lager’ van 330 ml aan 65 Baht het stuk is dus wel beterkoop, daar je hier 660 ml krijgt voor 130 Baht.
Heb een paar maanden geleden, ook ECHT BELGISCH stoofvlees gemaakt. Heb daar inderdaad Donker Kasteelbier, voor gebruikt, aangekocht bij Limcharoen, in Mahasarakham. Inderdaad beetje prijzig, maar voor ne volle pot stoofvlees, is mij dat 130 Bath zeker waard. Smakelijk, en vergeet de goede scherpe mostard niet, voor op het boterhammeke met mostard om Uw gerechtje in te stoven .Sabsabsab.
1 flesje bier?
Ik gebruik altijd 1 liter bier op 1 kilo rundvlees. En inderdaad, scherpe mosterd op 2 boterhammetjes
Door alle berichtjes ben ik nu wel benieuwd naar het volledige recept van dit stoveke. Wie kan mij dit hier beschrijven
Beste Sjk,
Vlaamse carbonaden maken is eenvoudig:
We gaan uit van 1kg rundsvlees (geen filet pure) bv van de schouder
-eerst aanstoven in boter…. peper en zout toevoegen
-als het vlees mooi bruin gebakken is twee dikke uien, mag redelijk grof gesneden zijn, toevoegen en even laten meestoven met het vlees.
-bruin bier toevoegen zodat het vlees net ondergedompeld is.
-Laurier en tijm toevoegen
-heel zachtjes laten sudderen met het deksel op de stoofpot (zo traag mogelijk). Dit kan, afhankelijk van de taaiheid van het vlees, gemakkelijk 2.5/3u duren.
-van tijd tot tijd even doorroeren en voelen met een vork of het vlees zacht is
-een of twee sneden brood, goed gesmeerd met mosterd boven op het vlees leggen, met de mosterd naar beneden, en laten meestoven. een paar klontjes suiker of wat bruine suiker, toevoegen om de ‘scherpe toppen van de mosterd af te vlakken.
-Van nu af moet je wel in de buurt blijven want het brood zal de saus doen aandikken… dus regelmatig goed doorroeren zodat het boeltje niet aan de bodem van de pot bakt.
-Indien de saus niet dik genoeg is kan je deze eventueel met een sausverdikker (maizena…) aandikken.
-Wil je echt een mooie bruine, gladde saus: zwarte fondant chocolade (een soeplepel) toevoegen. Niet te veel chocolade gebruiken zodat je deze niet kan smaken. De chocolade behoort NIET tot het originele recept en moet dus niet.
smakelijk.