Welkom op Thailandblog.nl
Thailandblog is met 275.000 bezoeken per maand de grootste Thailand-community in Nederland en België.
Schrijf je in voor onze gratis e-mail nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
Nieuwsbrief
Taalinstelling
Koers Thai Baht
Sponsor
Laatste reacties
- Annelies: Behoorlijk heftig als je pinpas door de schoonfamilie als een soort plastic sinterklaas wordt gezien.
- fred: Wel hopen je er niet ziek wordt. In Vang Vieng hangen zelfs borden waarop te lezen staat dat wanneer je je voelt ziek worden je be
- GeertP: Het is te hopen Erik dat je geen gelijk gaat krijgen, weer een militaire junta daar zit niemand op te wachten, de laatste heeft aa
- Tino Kuis: Wel goed geschreven en ik ben het er grotendeels mee eens, behalve dan dit citaat: ” En dan de Pheu Thai Party zelf. Het
- PEER: Kan ik me niet voorstellen. Sjon Hauser heeft míj nieuwsgierig gemaakt naar Thailand, toen hij plm 25 jaar geleden ‘n lezing
- Erik Kuijpers: Maar zo werkt de macht daar toch? Tot iemand het omdraait zoals enkele legerheren hebben gedaan waarna de familie op de vlucht moe
- Henk: Een erg eenzijdige belichting door Geert. Helemaal eens dat het onderwijsniveau lager is dan in NL. Geld lenen doen Thaise mense
- peter: Zeer goed omschreven Farang Kee Nok, Wanneer je in Nederland woont is het makkelijker afstand nemen dan wanneer je in het zelfd
- Rob V.: Ik ben het volstrekt oneens met Geert. Gevoelens van schuld en schaamte is menselijk, en daar voor uit komen is voor de één wat
- Frank B.: Helemaal eens met Bert. Mijn vrouw stuur af en toe wat kleine gedragen naar haar zoon en onze kleinkinderen, of haar broer en zuss
- RonnyLatYa: Neen, als je een visa hebt moet ze al met heel sterke argumenten komen om je de toegang te weigeren. Zal trouwen de hoofd van wac
- Rob V.: Die man zegt natuurlijk, want zo zijn de Thai, “mai pen rai”. Boos worden zou gezichtsverlies zijn, dus heeft haar zo&
- HAGRO: Goed stuk. Mensen zijn zich niet bewust hoe jarenlang klein ongemak van invloed is op……… Zelf kwam ik erachter
- Rick: De 65 heb ik er al mee gehaald, dus die ontbrekende 35 tot 100 zal ook wel lukken. Zo zie je maar weer dat ieder nadeel zijn voord
- Rick: Bedankt Roelof. Chipsgeluiden is inderdaad een klassieker onder de gehate klanken, zelfs voor lichte gevallen van misofonie. Een
Sponsor
Weer in Bangkok
Menu
Dossiers
Onderwerpen
- Achtergrond
- Activiteiten
- Advertorial
- Agenda
- Belastingvraag
- Belgie vraag
- Bezienswaardigheden
- Bizar
- Boeddhisme
- Boekrecensies
- Column
- Coronacrisis
- Cultuur
- Dagboek
- Dating
- De week van
- Dossier
- Duiken
- Economie
- Een dag uit het leven van…..
- Eilanden
- Koh Adang
- Koh Chang
- Koh Hong
- Koh Jum
- Koh Khao Yai
- Koh Kood
- Koh Landing
- Koh Lanta
- Koh Larn
- Koh Libong
- Koh Lipe
- Koh Madsum
- Koh Mor
- Koh Phangan
- Koh Phayam
- Koh Phi Phi
- Koh Phra Thong
- Koh Racha Noi
- Koh Samae San
- Koh Samet
- Koh Samui
- Koh Si Chang
- Koh Talu
- Koh Tao
- Koh Tarutao
- Koh Tup
- Koh Yao Noi
- Kok Mak
- Phuket
- Eten en drinken
- Evenementen en festivals
- Balloon Festival
- Bo Sang Umbrella Festival
- Buffalo-races
- Chiang Mai Flower Festival
- Chinees Nieuwjaar
- Full Moon Party
- Kerst
- Lotus festival – Rub Bua
- Loy Krathong
- Naga Fireballs Festival
- Oud & nieuw viering
- Phi Ta Khon
- Phuket Vegetarian Festival
- Rocket festival – Bun Bang Fai
- Songkran – Thais nieuwjaar
- Ubon Ratchathani Candle Festival
- Vuurwerk festival Pattaya
- Expats en pensionado
- AOW
- Autoverzekering
- Bankzaken
- Belasting Nederland
- Belasting Thailand
- Belgische ambassade
- Belgische belastingdienst
- Bewijs van leven
- DigiD
- Emigreren
- Geld overmaken
- Huis huren
- Huis kopen
- In memoriam
- Inkomensverklaring
- Koningsdag
- Kosten van levensonderhoud
- Nederlandse ambassade
- Nederlandse overheid
- Nederlandse Vereniging
- Nieuws
- Overlijden
- Paspoort
- Pensioen
- Rijbewijs
- Uitkeringen
- Verhuizingen
- Verkiezingen
- Verzekeringen algemeen
- Visa
- Werken
- Ziekenhuis
- Zorgverzekering
- Flora en fauna
- Foto van de week
- Gadgets
- Geld en financiën
- Geschiedenis
- Gezondheid
- Goede doelen
- Hotels
- Huizen kijken
- Isaan
- Khun Peter
- Koh Mook
- Koning Bhumibol
- Leven in Thailand
- Lezersinzending
- Lezersoproep
- Lezerstips
- Lezersvraag
- Maatschappij
- Martkplaats
- Medisch toerisme
- Milieu
- Nachtleven
- Nieuws uit Nederland en Belgie
- Nieuws uit Thailand
- Ondernemers en bedrijven
- Onderwijs
- Onderzoek
- Ontdek Thailand
- Opinie
- Opmerkelijk
- Oproepen
- Overstromingen 2011
- Overstromingen 2012
- Overstromingen 2013
- Overstromingen 2014
- Overwinteren
- Politiek
- Poll
- Reisverhalen
- Reizen
- Relaties
- Shoppen
- Social media
- Spa & wellness
- Sport
- Steden
- Stelling van de week
- Stranden
- Taal
- Te koop
- TEV-procedure
- Thailand algemeen
- Thailand met kinderen
- Thailand tips
- Thaise massage
- Toerisme
- Uitgaan
- Valuta – Thaise Baht
- Van de redactie
- Vastgoed
- Verkeer en vervoer
- Visum Kort Verblijf
- Visum lang verblijf
- Visumvraag
- Vliegtickets
- Vraag van de week
- Weer en klimaat
Sponsor
Disclaimer vertalingen
Thailandblog maakt gebruik van automatische vertalingen in meerdere talen. Gebruik van vertaalde informatie is op eigen risico. Wij zijn niet verantwoordelijk voor fouten in de vertalingen.
Lees hier onze volledige disclaimer.
Auteursrechten
© Copyright Thailandblog 2024. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld, berusten alle rechten op informatie (tekst, beeld, geluid, video, etc.) die u op deze site aantreft bij Thailandblog.nl en haar auteurs (bloggers).
Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere manier dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Thailandblog.
Het linken en verwijzen naar de pagina’s op deze website is wel toegestaan.
Home » Lezersvraag » Lezersvraag: Waar kunnen wij bruin bier kopen?
Lezersvraag: Waar kunnen wij bruin bier kopen?
Beste lezers,
Simpel vraagje, na het lezen van het artikel over biercultuur. Waar kunnen wij een goed bruin biertje kopen en betaalbaar, om onze stoverij mee klaar te maken?
We wonen niet in Pattaya, Phuket of Bangkok.
Of heeft iemand andere tips?
Merci,
Groet,
Jean Bernard
Over deze blogger
- Ingezonden Bericht
Lees hier de laatste artikelen
Oudere postings van deze blogger
- Leven in Thailand23 november 2024Het Thaise eergevoel (lezersinzending)
- Gezondheid23 november 2024Vraag aan huisarts Maarten:
- Belasting Nederland23 november 2024Thailand belasting vraag: Belastingzaken bij emigratie naar Thailand overzichtelijk uitgelegd?
- Immigratie infobrief22 november 2024TB Immigration Infobrief Nr 056/24: Airport Don Muang – Binnenkomst op Visa exemption
Jean Bernard,
Het enige bruin bier dat ik ken is Lao dark maar de smaak ken ik niet.
Smakelijk
Sven
Beste Sven en Jean Bernard,
ik gebruik het bruine Lao bier om stoverij te maken. Kan je zowat overal kopen: Makro, Big C, Tesco…..Om het gewoon te drinken koop ik het niet: is niet mijn smaak, enkel om te koken.
Laat je boter smelten in de pot doe er je stoverij vlees in wat bruine suiker en uien bij even mengen en doe er gewoon bier bij dan kom je aan het zelfde resultaat, smakelijk.
Big C en Makro verkopen Belgische biertjes
Beste,
Ik zat met hetzelfde probleem. In België gebruiken wij altijd bruin tafelbier. Heel lekker, niet duur, en overal te vinden. Maar niet te verkrijgen in Thailand.
De eerste keer hier dan maar bruine Leffe gebruikt. Lekker, maar veel te duur hier om stoofvlees mee te maken. Toen heb ik Franziskaner Weissbier Dunkel gevonden. Een Duits bruin bier dat sterk aan ons tafelbier doet denken. Stond in de Makro aan 119 THB voor een halve liter geprijsd, dus dat valt wel mee.
De smaak van mijn stoofvlees was wel dik in orde. Zelfs beter dan met die Leffe. Een beetje zoeter ook.
PS: Ik wou anders ook nog wel, de hier eerder genoemde, bruine Laos proberen, maar die is zelfs nog iets duurder en ik ben vanaf nu gewonnen voor die Duitser.
In navolging van mijn vorig bericht een link naar een foto van dat Duitse bier.
Ik weet niet of dit geplaatst mag worden?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10220282771754169&set=a.10220282771154154&type=3&theater
Gebruik Beer Lao (Dark). Een paar jaar geleden, tijdens een tripje naar Laos,in Luang Prabang kwam ik in een belgisch restaurant terecht waar ze buffelstoverij maakten met bruine Beer Lao, heerlijk !!!
Ik haal het bij Tesco.
Succes
Limcharoen in Mahasarakham zijn veel soorten Bieren uit Belgie te koop,
ik gebruik regelmatig Kasteel donker
Probeer eens te bellen ( in Thais )098 6653645 of 043 721043.
Dat gaat een kostelijke stoverij worden…..
Lekker eten mag iets kosten,,,,toch voor een bourgondische Belg. En idd, bruin Kasteelbier is een uitstekende keuze. Ik gebruikte dit vroeger steeds in Belgenland, toen het Pied Boeufbier bijna niet meer te vinden was.
Bruin en blond tafelbier verkrijgbaar in elke Colruyt hoor.
Ook verkrijgbaar in Tesco is ‘Kaiserdom dark lager’ in blik van 500 ml. Prijs 129 Baht/500 ml. Maar geen ervaring met dit merk. Privaatbrouwerij Bamberg Duitsland. Maar 2 flesjes ‘Lao dark lager’ van 330 ml aan 65 Baht het stuk is dus wel beterkoop, daar je hier 660 ml krijgt voor 130 Baht.
Heb een paar maanden geleden, ook ECHT BELGISCH stoofvlees gemaakt. Heb daar inderdaad Donker Kasteelbier, voor gebruikt, aangekocht bij Limcharoen, in Mahasarakham. Inderdaad beetje prijzig, maar voor ne volle pot stoofvlees, is mij dat 130 Bath zeker waard. Smakelijk, en vergeet de goede scherpe mostard niet, voor op het boterhammeke met mostard om Uw gerechtje in te stoven .Sabsabsab.
1 flesje bier?
Ik gebruik altijd 1 liter bier op 1 kilo rundvlees. En inderdaad, scherpe mosterd op 2 boterhammetjes
Door alle berichtjes ben ik nu wel benieuwd naar het volledige recept van dit stoveke. Wie kan mij dit hier beschrijven
Beste Sjk,
Vlaamse carbonaden maken is eenvoudig:
We gaan uit van 1kg rundsvlees (geen filet pure) bv van de schouder
-eerst aanstoven in boter…. peper en zout toevoegen
-als het vlees mooi bruin gebakken is twee dikke uien, mag redelijk grof gesneden zijn, toevoegen en even laten meestoven met het vlees.
-bruin bier toevoegen zodat het vlees net ondergedompeld is.
-Laurier en tijm toevoegen
-heel zachtjes laten sudderen met het deksel op de stoofpot (zo traag mogelijk). Dit kan, afhankelijk van de taaiheid van het vlees, gemakkelijk 2.5/3u duren.
-van tijd tot tijd even doorroeren en voelen met een vork of het vlees zacht is
-een of twee sneden brood, goed gesmeerd met mosterd boven op het vlees leggen, met de mosterd naar beneden, en laten meestoven. een paar klontjes suiker of wat bruine suiker, toevoegen om de ‘scherpe toppen van de mosterd af te vlakken.
-Van nu af moet je wel in de buurt blijven want het brood zal de saus doen aandikken… dus regelmatig goed doorroeren zodat het boeltje niet aan de bodem van de pot bakt.
-Indien de saus niet dik genoeg is kan je deze eventueel met een sausverdikker (maizena…) aandikken.
-Wil je echt een mooie bruine, gladde saus: zwarte fondant chocolade (een soeplepel) toevoegen. Niet te veel chocolade gebruiken zodat je deze niet kan smaken. De chocolade behoort NIET tot het originele recept en moet dus niet.
smakelijk.