Je maakt van alles mee in Thailand (44)
Eten in Thailand, voor de een bijzondere traktatie, voor een ander een gruwel. In het laatste geval zou je het in ieder geval moeten proberen, nietwaar? Lees hieronder hoe de moeder van Stefan kennis maakte met de Thaise (Isaanse) keuken.
Dit is het verhaal van Stefan
Wat zit er in de soep?
In 2011 zijn mijn ouders, na vele enthousiaste verhalen van mijn kant, meegegaan op reis naar Thailand. Ze wilden al die mooie plekken en het lekkere eten zelf ook wel eens ervaren. Het was een heerlijke reis en ze leerden nu ook mijn partner Koson beter kennen. Koson had inmiddels zijn examen bij de Nederlandse ambassade behaald en hij zou aan het eind van dat jaar naar Nederland afreizen om bij mij te komen wonen.
Waar mijn vader graag dingen eet die hij kent, is mijn moeder wat avontuurlijker aangelegd. Op de junglemarkt had zij verschillende insecten gegeten en ook een kommetje soep met kippenvoetjes moest eraan geloven.
In een restaurant bestelde Koson een aantal gerechten voor mijn moeder, waaronder een soep met aantal ondefinieerbare bruinrode brokken erin. Mijn moeder nam een hap en vond het heel apart smaken. Op de vraag wat het precies was, was het antwoord “blood from a piggy”. Hij had nog niet genoeg Nederlands geleerd om varkensbloed te kunnen zeggen.
Hoewel mijn moeder voordat we begonnen met eten behoorlijk trek had, heeft ze na de happen varkensbloed een hele tijd niks meer gegeten. Ze had geen trek meer.
Over deze blogger
-
Bekend als Khun Peter (62), woont afwisselend in Apeldoorn en Pattaya. Al 14 jaar een relatie met Kanchana. Nog niet gepensioneerd, heb een eigen bedrijf, iets met verzekeringen. Gek op dieren, vooral honden en muziek.
Genoeg hobby's, maar helaas weinig tijd: schrijven voor Thailandblog, fitness, gezondheid en voeding, schietsport, ouwehoeren met vrienden en nog wat eigenaardigheden.
Lees hier de laatste artikelen
- Nieuws uit Thailand23 december 2024De redactie wenst alle lezers fijne feestdagen!
- Nieuws uit Thailand23 december 2024Thaise regering komt met steun en voordelen voor een zorgeloze nieuwjaarsvakantie in 2025
- Achtergrond23 december 2024De kerstboom: van heidense symbolen tot feestelijke traditie
- Bezienswaardigheden23 december 2024Lamphun, de charme van het Lanna koninkrijk (video)
Ik zou moeder’s dan maar niet meenemen naar een Nederlandse slager met bloedworst te koop…
Inderdaad, wat is het verschil tussen de varkensbloed bolletjes in de Thaise soep en bloedworst.!? Volgens mij GEEN.! De bereiding zal wel verschillen van smaak, door de verschillende kruiden die gebruikt worden in Thailand en Nederland en zelfs ook in Belgie zal de smaak verschillend zijn. Maar het blijft bloed van een varken. Als ik er aan denk, krijg ik het water in de mond voor een lekkere bloedworst te kunnen eten, maar in Thailand zal ik deze bloedworsten jammer genoeg niet vinden.
Het lijkt mij dat een Engels restaurant best wel black pudding bij het ontbijt serveert. Dit zal ongetwijfeld anders smaken als de bij ons bekende bloedworst , maar dit is volgens mij ook varkensbloed.
Jawel winlouis,
bloedworst kan je wel vinden in Thailand. Ik koop de ‘boudin noir’ in Hua Hin bij de Franse slager Jean Pierre in de Soi 80. Schuin tegenover de slager is er het Franse restaurant ‘Allisa’ waar boudin noir met de gratin dauphinois op het menu staat……
Hallo lung Addie,
Is dat niet soi 88 ?
Groetjes,
Erik
Beste Eric,
ja ja, het is Soi 88 ….. kleine ‘foute de frappe’….
mijn excuses…. ben je al eens bij “Messieur’ Jean Pierre geweest? Toffe joviale man en het is echt superkwaliteit. Levert aan veel restaurants.
Zijn boudin noir, pate de campagne, entre cotes….
Ben er 3 weken geleden nog geweest.
Een ding kende hij niet: Filet Americain Prepare….. toen ik hem uitlegde wat het was wist hij het wel en leerde ik iets nieuws: de Fransen noemen het: TARTARE BELGE. Nu maak ik die zelf…
Bloedworst bij big c extra Pattaya klang en lekker.