Lekker, voedzaam, gezond en snel klaar: Curry-noedelsoep. Proef Thailand in al haar facetten met deze heerlijke soep. En je hoeft geen chef-kok te zijn om deze tongstrelende lekkernij klaar te maken.

Khao Soi (ข้าวซอย) is een populair gerecht in Noord-Thailand, met name in Chiang Mai. Het is een rijke, smaakvolle soep die bestaat uit een combinatie van diepe curry smaken, kokosmelk, en meestal kip of rundvlees. Deze soep wordt geserveerd met zachte tarwenoedels in de soep en knapperige gebakken noedels bovenop. Het wordt vaak vergezeld door een scala aan bijgerechten zoals ingelegde groenten, sjalotten, limoen, en gemalen chilipepers in olie, waardoor eters de soep naar eigen smaak kunnen aanpassen. Khao Soi staat bekend om zijn unieke mix van smaken en texturen, waardoor het een geliefd en onderscheidend gerecht is in de Thaise keuken.

Ingrediënten (1 persoon)

  • ½ groentebouillonblokje
  • 1 tl tomatenketchup
  • 1 volle tl currypoeder
  • 1 tl kokoscrème
  • 2 cm verse gemberwortel (heel fijn geraspt of in dunne plakjes)
  • 1 tl maïzena (aangemaakt met een scheutje koud water)
  • 1 pakje gedroogde noedels (150 g)
  • ¼ rode paprika (in dunne reepjes)
  • 2 el (diepvries) doperwten
  • 1 handvol verse bladspinazie
  • 4 gekookte, gepelde jumbogarnalen (gehalveerd)
  • 1 handvol verse korianderblaadjes
  • 1 partje citroen

1. Houd de bovenstaande volgorde aan en doe eerst de basisingrediënten in een hittebestendige kan, beker of kom van 1 liter, leg er de noedels, groenten en garnalen in laagjes op, en giet er 400 ml kokend water bij.

2. Roer alles goed door elkaar, dek de soep af met plasticfolie en laat hem een paar minuten staan om de smaken op elkaar in te laten werken, de noedels te laten wellen, en deze gepimpte noedelsoep op de perfecte temperatuur te laten komen.

3. Als je ‘m liever gloeiend heet eet moet je hem nog 2 minuten in de magnetron zetten. Voeg naar smaak, peper en zout toe, maak de soep af met de korianderblaadjes en een partje citroen, en eet op!

Liever een vegetarische variant? Bekijk de video.

Vegan Thai Red Curry Recipe แกงเผ็ดมังสวิรัติ | Thai Recipes

 

Over deze blogger

Redactie
Redactie
Bekend als Khun Peter (62), woont afwisselend in Apeldoorn en Pattaya. Al 14 jaar een relatie met Kanchana. Nog niet gepensioneerd, heb een eigen bedrijf, iets met verzekeringen. Gek op dieren, vooral honden en muziek.
Genoeg hobby's, maar helaas weinig tijd: schrijven voor Thailandblog, fitness, gezondheid en voeding, schietsport, ouwehoeren met vrienden en nog wat eigenaardigheden.

1 reactie op “Thaise recepten: Khao Soi – curry-noedelsoep uit het Noorden”

  1. AsiaManiac zegt op

    Al langere tijd ben ik op zoek naar hoe je die knapperige noedels bovenop kan maken. Welk ingrediënt moet ik daarvoor hebben, en waar koop ik die?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website