Op een rooftopbar genieten van de ondergaande zon met uitzicht op de Chao Phraya, daar hoort een exotische Thaise cocktail bij zoals Siam Sunrays.
Deze overheerlijke cocktail is in 2009 geïntroduceerd door de Tourism Authority of Thailand (TAT) en werd destijds beschreven als ‘Thailand in een glas’ en bedacht door de prijswinnende mixologist en barman Surasakdi Pantaisong.
Ingrediënten van Siam Sunrays
- 30-40 ml Smirnoff wodka
- 30 ml kokoslikeur
- 15 ml siroop
- 1 kleine Thaise peper
- 3 plakjes jonge gember
- 1 kaffir limoenblad
- 3 reepjes citroengras
- 3 druppels limoensap
- sodawater
Bereiding
- Crush de chili peper, gember, kaffir limoenblad en citroengras samen in een shaker om het aroma en de smaak van de Thaise kruiden naar voren te brengen.
- Voeg siroop, limoensap en Smirnoff wodka toe en schud goed.
- Gebruik een cocktailzeefje en schenk het in een cocktailglas met ijs. Vul bij met sodawater, garneer met chili, citroengras en een schijfje limoen.
- Geniet ervan.
Over deze blogger
-
Bekend als Khun Peter (62), woont afwisselend in Apeldoorn en Pattaya. Al 14 jaar een relatie met Kanchana. Nog niet gepensioneerd, heb een eigen bedrijf, iets met verzekeringen. Gek op dieren, vooral honden en muziek.
Genoeg hobby's, maar helaas weinig tijd: schrijven voor Thailandblog, fitness, gezondheid en voeding, schietsport, ouwehoeren met vrienden en nog wat eigenaardigheden.
Lees hier de laatste artikelen
- Achtergrond2 december 2024De magie van mangosteen: Thailand’s sappige geheim
- Rooftop bars2 december 2024Above Eleven Rooftop Bar in Bangkok: kwaliteit op eenzame hoogte!
- Achtergrond30 november 2024Hervormingen van Thaise vastgoedwetten: redding of verkoop van het land?
- Agenda30 november 2024Agenda: December festivals en evenementen in Thailand
Gecrushte chilipeper in een cocktail? Die sla ik over. Ik ga voor de Thai Sabaai.
Je weet niet wat je mist….
De kokoslikeur zie ik niet terug in de bereiding.