Kwallen: Een plaag of lekkernij?
Toeristen en ook buitenlanders, die hier wonen, kijken soms met verbazing naar wat men in Thailand allemaal als voedsel beschouwd.
oms blijkt dat nog niet eens zo verkeerd te zijn. Denk maar eens aan de eiwitrijke insecten, die gegeten worden. In Krabi hebben lokale vissers kwallen als neveninkomsten ontdekt. Meer dan 100 vissers in de omgeving van Nhongtalay vangen Medusen, een kwallen soort in de Andamanzee.
Voor deze kwallen, Lodchong in het Thais, wordt door de restaurants 7 Baht betaald. Meestal komen deze kwallen maar drie maanden in de periode van maart tot mei voor. Echter dit jaar reeds eerder.
Behalve dat ze op de Mahachai-markt in de provincie Samut Sakhon verkocht worden, vindt export plaats naar China en Japan waar ze als delicatesse beschouwd worden.
Over deze blogger
Lees hier de laatste artikelen
- Eten en drinken28 november 2024Vers fruit in Thailand
- Ambachten30 september 2024The Sanctuary of Truth Pattaya (video)
- Bezienswaardigheden26 augustus 2024Thi Lo Su, de hoogste waterval in Thailand
- Bezienswaardigheden4 augustus 2024Chinese tempels in Bangkok
Een heerlijk gerecht. Inmiddels verschillende keren gegeten met drunken chicken of eend. Het vlees van de kwal is verrassend zacht en knapperig. De marinade is oosters, pittig, maar zeker niet heet.
Kwallen genoeg; hoe exporteer ik ze naar China?
Kleine rechtzetting: Lodchong is een traditioneel nagerecht zowel in Thailand als in Singapore. Bestanddelen zijn o.a. coconutmilk, tapioca, pandon (een plant), suiker, … M.i. heeft dit niets te maken met het kwallen-gerecht waarvan sprake.
Kwallen. De algemene naam is แมงกระพรุน (mae:ng-kà-phroeng). Maar is dit het gerecht met sesam olie? dan is het een ยำแมงกระพรุนน้ำมันงา (jam mae:ng-kà-phroeng náam man gnaa).
Ben benieuwd naar de naam van het gerecht zoals genoemd in deze blog.