Heerlijk… helder… Pattaya Bier!
Naast de vele aantrekkelijke aspecten van Pattaya, is deze badplaats voor de echte bierdrinker ook een hemel op aarde. Sloten vol worden er elke dag weggewerkt ofwel in flesjes ofwel als een tappilsje.
De talloze bars en restaurant bieden voor iedere smaak wel een biertje, kan zijn een Thaise zoals Singha, Chang of Leo, maar ook de hier in Thailand gebrouwen internationale merken als (natuurlijk) Heineken, San Miguel en de sinds niet al te lange tijd weer beschikbare Carlsberg. In de Engelse pubs dan nog de speciale Britse bieren als Guinness, Tatley’s en bij de Duitsers de af en toe heerlijke witbieren als Weihenstephaner en Franziskaner. Er is nog veel meer bier, want ik heb de Belgische Japanse en Laotiaanse bieren nog niet eens genoemd.
Keuze genoeg zou je toch zeggen. Toch schijnt er nog plaats te zijn voor weer een nieuw merk, Pattaya Lager Beer. De lancering van dit eigen Pattyaanse bier vond in december plaats in een grote ceremonie in het Cape Dara Hotel, waar de burgemeester van Pattaya en vele andere lokale prominenten de introductie van Pattaya Lager Beer opluisterden. Pattaya Beer is trouwens afkomstig uit Laos, maar wordt in Pattaya gebotteld. Nu inmiddels bijna twee maanden verder is men druk bezig het bier in bars en restaurants te introduceren en ook de vele expatclubs worden daarbij niet vergeten.
Ik heb inmiddels gelegenheid gehad het Pattaya Beer uit te proberen. Ik ben wel een bierdrinker, maar geen echte kenner. Grolsch is mijn favoriet, maar vanwege gebrek daaraan, stel ik mij tevreden met Heineken. Van Pattaya Beer kan ik alleen zeggen, dat het een goed drinkbaar pilsje is, zeker beter dan de vele goedkope merken die hier op de markt zijn. Het heeft een zeer onderscheidend bouquet en misschien moet ik zelfs wel zeggen, dat velen het lekkerder zullen vinden dan de in massa geproduceerde lagerbieren van de internationals.
Eerlijk is eerlijk, Phuket was het eerst met een eigen biertje, maar nu heeft Pattaya ook een eigen oorspronkelijk merk. Proost!
Over deze blogger
-
Bert Gringhuis (1945), geboren en getogen in Almelo in het mooie Twente. Later vele jaren in Amsterdam en Alkmaar gewoond, werkzaam in de export voor diverse bedrijven. Ik kwam in 1980 voor het eerst in Thailand en was meteen verliefd op het land. Vele malen sindsdien terug geweest en na mijn (vroeg)pensionering als weduwnaar naar Thailand verhuisd. Daar woon ik nu al 22 jaar samen met mijn ietwat jongere Thaise dame Poopae.
Mijn eerste ervaringen in Thailand als een soort nieuwsbrief aan familie, vrienden en kennissen gestuurd, die later onder de naam Gringo op Thailandblog hebben gestaan. Veel, heel veel artikeltjes hebben die eerste verhalen gevolgd en dat is uitgegroeid tot een vrijwel dagelijkse hobby.
In Nederland nog een verwoed voetballer en voetbalscheidsrechter, maar de jaren gaan tellen en in Thailand nog altijd verwoed, maar het poolbiljarten is echt van mindere kwaliteit, ha ha!
Lees hier de laatste artikelen
- Eten en drinken25 november 2024Rijstebrij
- Steden21 november 2024Chumphon: Rust en lekker eten!
- Cultuur18 november 2024Pua, Pua, Pua
- Achtergrond11 november 2024Bananen in Thailand
Durf als bier drinker wel tezeggen dat het mij weinig uitmaakt wat voor soort bier ik drink.
Denk dat velen het gaat, net zo als bij mij, het gaat niet om het bier, maar om een beetje high
te worden ( happy ).
Als bierliefhebber kan ik beamen dat Pattaya Lager goed drinkbaar is. Heineken, Singha en Chang kunnen mij niet echt bekoren. De Chang Export is wel lekker, net zoals de Leo en de Tiger Chrystel Light.
De Engelse Ales drink ik ook graag, vooral The Old Speckeld Hen dat na zo’n 5 jaar eindelijk weer terug is.
Valt het jullie ook op dat getapt bier in Thailand zijn schuim binnen enkele seconden verliest?
Uit het flesje is het beter drinken!
Heeft er iemand weleens ‘Cheers’ geprobeerd? Dat smaakt / ruikt naar after shave. Mijn favoriete bier is Lao, gebrouwen in Laos. Ik hoop vurig dat Lao ooit een brouwerij in Thiland opent.
Geduld, beste Cor, is een schone zaak.
Ik hoorde in Laos, in Vientiane, dat dit zeer binnenkort staat te gebeuren.
Let wel, dat Thais water gaat gebruikt worden en daar zou nu juist de kneep kunnen zitten.
Proost!
(Ik heb mijn voorraad dus behoorlijk aan kunnen vullen)
Volgens mij is het gewoon een pilsje uit een reeds bestaand bekend biermerk alleen met een ander etiket. Het maakt verder niet uit en het staat wel leuk. Het zal de pret verder niet drukken.
In de Irish pubs in Thailand ( en die zijn er genoeg ) smaakt af en toe een Killkenny.