Anders smullen in Thailand

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: , ,
16 oktober 2023

Boerenkool met worst of zuurkool met speklapjes zijn in de winterdag in het moederland niet te versmaden. Maar je vingers erbij aflikken is toch wel erg overdreven. Evenmin is een bord met rijst of noedels hoe leuk ook opgemaakt een delicatesse te noemen.

Smaken verschillen uiteraard, maar in bijna elk land tref je leuke gerechten aan die in eigen land minder of in het geheel niet in zwang zijn. Heb het vermoeden dat velen die met een bepaalde regelmaat Thailand bezoeken wel zo’n restaurant kennen waar de smaakpapillen een heerlijke herinnering aan bewaren. Uiteraard is het geen probleem om je in een exclusief restaurant te laten verwennen maar heel wat leuker en lang in de herinnering blijvend zijn de restaurants waar je heerlijk hebt genoten voor een alleszins redelijke prijs.

Wandelend over de immens grote vismarkt in Naklua-Pattaya doen het zien van de immens uitgebreide sortering verse vis- en schelpdiersoorten het water in je mond lopen. Zowaar is er een oplossing want je kunt jouw aankopen vrijwel direct laten bereiden want bij de markt zijn verschillende gelegenheden waar dat tegen een vergoeding kan geschieden. Heb dit eens uitgeprobeerd, maar eerlijk gezegd was het sfeertje niet bepaald voor herhaling vatbaar. De overwegend Thaise bezoekers zijn, nogal zacht gezegd, erg luidruchtig en daarbij is de aankleding van de simpele gelegenheden ook niet bepaald sfeervol te noemen.

Toch ook een leuke ontdekking gedaan op nota bene de Beach Road in Pattaya vlakbij Soi 7. Het betreft een vrij grote gelegenheid waar ik normaliter minder in ben geïnteresseerd, maar ditmaal toch blij werd verrast. Het restaurant met de naam KAMIKAZE voert zoals ze het zelf benoemen een Trendy Fusion Concept voor Steak & Seafood volgens de Japanse, Thaise en Westerse keuken. De naam van het restaurant doet nogal Japans aan, maar op het menu tref je een uitgebreid assortiment aan dat op vele smaken is afgestemd.

Als oesterliefhebber kon ik de verleiding niet weerstaan om een karaf witte wijn en een portie verse kleine oesters aangevuld met Thaise specerijen te bestellen. Onze Zeeuwse oesters spannen de kroon, maar eerlijk gezegd was het genieten van deze kleinere versie en ook de wijn smaakte prima. Nog nagenietend overgeschakeld op een Sashimi Combo, een Japans gerecht bestaande uit zalm, tonijn en enkele andere vissoorten die rauw in dunne plakken worden geserveerd. Een gerecht dat je aan tafel als het ware al toelacht. Wellicht zal menigeen bij de gedachte aan rauwe vis een zucht slaken, maar het is zoals de Japanner zegt een delicatesse en ik ga daar helemaal in mee. Heb er van genoten. En van het prijsniveau hoef je beslist niet te schrikken. Kijk maar eens op onderstaande site.

( www.restaurantkamikaze.com)

Over deze blogger

Joseph Jongen

2 reacties op “Anders smullen in Thailand”

  1. FrankyR zegt op

    Leuk!
    Ik ken Kamikaze al jaren. Voorheen heette het Mr.99 en was het concept zo ongeveer hetzelfde. Hier altijd geslaagd met vrienden of gewoon in mijn eentje.

    Voedsel waar je in NL flimk voor betaalt, is hier goed te doen. Al behoort Kamikaze wel tot de wat duurdere gelegenheden.

    Tip aan de scribent; Probeer ook eens Fat Coco thv Soi 3 aan de Beach Road!

    Mvg,

  2. Joseph zegt op

    FrankyR, bedankt voor de tip. Ga ik doen! Zou wel een aardig idee zijn als meerdere lezers hun mooie ervaringen op culinair gebied aan de lezers zouden doorgeven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website