Amsterdamse bakker in Krabi Town
Iemand, een vage kennis, schreef op zijn Facebook pagina een Engels verslag over een vakantie in Krabi en in dit verhaal vertelde hij o.a. dat hij met zijn gezin lekkere koffie had gedronken en een heerlijk broodje had verorberd bij een “Dutch Maharat Bakery”. Dutch? Een Nederlandse bakker in het zuidelijke Krabi? Dat zoeken we op, dacht ik bij mijzelf.
Maharat Bakery
En inderdaad, in de Maharat Street in Krabi Town is de Maharat Bakery van René & Yim Boerman te vinden. Een niet al te grote zaak, waar allerlei soorten brood wordt verkocht – bruin brood, volkoren brood, roggebrood, stokbrood, zuurdesembrood, pistolets en nog veel meer. Allemaal in eigen huis gebakken en zonder conserveringsmiddelen, laat René op zijn website nog even weten. Bovendien kan men er terecht voor een kop koffie of ander drankje en een snack, zoals soep, taart, broodje kroket, sateetje of nog iets anders van het uitgebreide menu.
René & Yim Boerman
René Boerman is een Amsterdammer, die zijn opleiding als bakker heeft gevolgd aan de Hubertus Vakschool in de hoofdstad, “de Lekkerste School van Nederland”. Hij is sinds 1993 in Thailand, waar hij de Thaise Yim ontmoet en met haar trouwt. In 1995 beginnen ze samen de Maharat Bakery, waar oorspronkelijk alleen brood wordt verkocht. Als snel echter wordt het ook een koffieshop annex snackbar.
TripAdvisor
Op de website van TripAdvisor krijgt Maharat Bakery ruim 80 beoordelingen van klanten, die op één na allemaal lovend zijn. Dit is een voorbeeld daarvan:
“Deze bakkerij en klein restaurant is één van de beste plekken, die we in de stad Krabi kennen. Het is er heerlijk eten en een uitstekende service. Het restaurant is klein en bescheiden, maar laat u niet misleiden door uiterlijk vertoon. De bakkerij is in handen van een Nederlandse man en zijn Thaise vrouw. Hij bakt zijn brood volgens de Europese receptuur. Men verkoopt ook heerlijke taart zoals als kokosnoot/mango taart of apple crumble pie, beide het proberen waard. Het restaurant biedt een mooie selectie aan gerechten, waaronder typisch Nederlandse dingen zoals de ‘kroket’. Ook willen wij de ‘kebab’ en ‘saté’, aanbevelen alsmede de befaamde spinaziesoep. Probeer het gewoon en u zult zeker niet teleurgesteld worden”.
Website
De bakkerij annex koffieshop annex snackbar heeft een prachtig website, waar u nog veel meer informatie met foto’s vindt: www.krabibakery.com Ook de website van TripAdvisor is interessant voor foto’s en de lovende woorden van bezoekers.
Tenslotte
Ach, de (regelmatige) bezoekers van Krabi kennen René en Yim waarschijnlijk wel, per slot is het stadje ook weer niet al te groot. Als u echter binnenkort voor de eerste keer naar Krabi gaat, is dit een adres om te onthouden. Zelf ken ik – oh schande! – dat gebied van Thailand (nog) niet, maar alleen al met het vooruitzicht te kunnen genieten van wat deze Amsterdamse vakman aan eten en drinken aanbiedt, zet ik Krabi Town nu op mijn lijstje van “nog te bezoeken”.
Over deze blogger
-
Bert Gringhuis (1945), geboren en getogen in Almelo in het mooie Twente. Later vele jaren in Amsterdam en Alkmaar gewoond, werkzaam in de export voor diverse bedrijven. Ik kwam in 1980 voor het eerst in Thailand en was meteen verliefd op het land. Vele malen sindsdien terug geweest en na mijn (vroeg)pensionering als weduwnaar naar Thailand verhuisd. Daar woon ik nu al 22 jaar samen met mijn ietwat jongere Thaise dame Poopae.
Mijn eerste ervaringen in Thailand als een soort nieuwsbrief aan familie, vrienden en kennissen gestuurd, die later onder de naam Gringo op Thailandblog hebben gestaan. Veel, heel veel artikeltjes hebben die eerste verhalen gevolgd en dat is uitgegroeid tot een vrijwel dagelijkse hobby.
In Nederland nog een verwoed voetballer en voetbalscheidsrechter, maar de jaren gaan tellen en in Thailand nog altijd verwoed, maar het poolbiljarten is echt van mindere kwaliteit, ha ha!
Lees hier de laatste artikelen
- Steden21 november 2024Chumphon: Rust en lekker eten!
- Cultuur18 november 2024Pua, Pua, Pua
- Achtergrond11 november 2024Bananen in Thailand
- Bezienswaardigheden11 november 2024Ban Chiang – Een juweel in de kroon van Udon Thani
Jammer genoeg iets te ver weg, maar bij Big C in Khon Kaen hebben ze tegenwoordig ook fatsoenlijk brood.
Dat betekent dan nog steeds een reis naar de stad, dus vaak kan ik het evengoed niet eten.
De laatste jaren zijn er gelukkig meer plaatsen waar je vers brood kunt kopen. Mijn buurman bakt op kleine schaal diverse broden, stokbrood, ciabatta, broodjes, volkoren en witbrood.Wij wonen in een kleine plaats bij Rayong en het Thais brood, dat prima is voor tosti’s halen we bij de supermarkt.
Zal ik zeker bezoeken want heb een restaurant op Koh Lanta dus
we kunnen best zaken gaan doen met brood en gebak Seveer zelf al bitterballen
kroketten,frikadellen en haring van Pim
Martin, dat je een restaurant op Koh Lanta hebt is mooi, maar je had natuurlijk best de naam even kunnen noemen.
Ik weet het inmiddels: Black Coral Restaurant & Bar.
Zo, dat weten de bezoekers aan Koh Lanta dan ook weer.
Je hebt wel een FB pagina, heb je ook een website?
Ja, het 7/11 brood was ik snel beu, is dat eigenlijk wel brood? Ik noem het water en wind. Hier, waar ik woon, is geen ander brood te vinden. In Chumphon zelf wel, doch ik zie me niet steeds 40km ver rijden om een brood te kopen. Ik dan zelf maar een broodbakmachiene gekocht en bak nu reeds geruime tijd mijn eigen brood. Ingrediënten geen enkel probleem, er zijn genoeg aanbiedingen van bakkerijbenodigdheden in Thailand. Ze sturen het bestelde zelfs per post. In het begin is het wat experimenteren tot men de gepaste “formule” gevonden heeft.
Dus: mijn broodje is gebakken…..